U Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog održana je svečana zagrebačka premijera filma "Dnevnik Diane Budisavljević".

Galerija Tom Hiddleston, Bradley Cooper i Idris Elba odabrali su frak za MET Galu Cara Delevingne Amira Casar +3 Janelle Monae

Film redateljice Dane Budisavljević na 66. Filmskom festivalu u Puli nagrađen je velikom Zlatnom Arenom za najbolji film. Osvojio je i nagradu publike Zlatna vrata Pule, a pripala mu je i nagrada za najbolju režiju, glazbu i montažu.

Film o zaboravljenoj heroini koja je za vrijeme Drugog svjetskog rata spasila 10.000 djece iz ustaških logora došla je pogledati i Jadranka Sloković.

Alma Prica u sceni iz filma Dnevnik Diane Budisavljević Dianina lista: 10 tisuća djece spašeno zahvaljujući zaboravljenoj heroini Diani Budisavljević

Alma Prica u sceni iz filma Dnevnik Diane Budisavljević "Dnevnik Diane Budisavljević" proglašen najboljim filmom 66. Pulskog filmskog festivala

Film donosi izuzetnu priču o hrabrosti i snazi pojedinca u najtežim vremenima, kroz igrane rekonstrukcije, arhivske snimke i dokumentarna svjedočenja preživjele djece, danas osamdesetogodišnjaka.

SOFISTICIRANO I ELEGANTNO IZDANJE

Za zagrebačku premijeru ovog sjajnog filma odvjetnica je sofisticirano izdanje zaokružila fantastičnim frakom.

Ovaj formalni odjevni komad žene su odavno preuzele iz muškog ormara. Frak se smatra najsvečanijim muškim večernjim odijelom i nekad je bio rezerviran isključivo za važna primanja i svečanosti.

Tom Hiddleston, Bradley Cooper i Idris Elba odabrali su frak za MET Galu Tom Hiddleston, Bradley Cooper i Idris Elba odabrali su frak za MET Galu (Foto: Getty Images)

Danas ga često viđamo na pripadnicama ljepšeg spola u raznim prigodama. Tako je, na primjer, britanska manekenka i glumica Cara Delevingne oduševila modne znalce odjenuvši upravo frak za vjenčanje princeze Eugenie u listopadu prošle godine.

U galeriji pogledajte još poznatih dama koje dokazuju da najsvečaniji muški odjevni komad sjajno pristaje i ženama.

Cara Delevingne Cara Delevingne (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju