Vrhunska elegancija i klasika modni je potpis Jadranke Sloković, a tako se može opisati i odjevno izdanje koje je odvjetnica odabrala za predstavljanje nove kolekcije nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja. Fino crno odijelo kombinirala je uz crne štikle i baršunastu crnu torbicu s cvjetnim aplikacijama, a dozu glamura njezinu stajlingu dao je jedan itekako upečatljivi detalj.

Galerija Jadranka Sloković na predstavljanju nove kolekcije nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja Jadranka Sloković na predstavljanju nove kolekcije nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja +0 Nova kolekcija nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja  

Jarki crveni ruž već je postao zaštitni znak Jadranke Sloković, no uspješna je odvjetnica svom stajlingu dodala još jedan upečatljivi detalj – velike naušnice.

Finom crnom odijelu Jadranke Sloković dozu glamura dao je jedan itekako upečatljivi detalj



Ovakav komad nakita stvoren je za privlačenje pažnje, naročito kada je riječ o glamuroznim naušnicama pravokutnog oblika koje se sastoje od velikog plavog kamena koji okružuju sitni srebrni kamenčići.

I na nedavno održanoj modnoj reviji Aleksandre Dojčinović Jadranka je uz crno odijelo nosila upečatljive zlatne naušnice stožastog oblika, a za taj stajling dobila je brojne pohvale.

Jadranka Sloković na predstavljanju nove kolekcije nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja Crno odijelo Jadranke Sloković je mrak, a velike naušnice 'wow' (Foto: John Pavlish)

Naziv kolekcije “Monument” dolazi od latinskog monere, što znači 'sjećati se' i sufiksa mentum, koji se u latinskom jeziku koristi da se od glagola napravi imenica. Autor time želi naglasiti dva glavna obilježja kolekcije koja se bavi spomenikom kao simbolom vremena i trenutka u kojem je nastao, ali i spomenikom kao objektom u prostoru.

Kao glavna inspiracija ovaj se put javljaju dva najprepoznatljivija zagrebačka spomenika: Manduševac i Meštrovićev paviljon. S ta dva snažna motiva Nenad odaje počast svom gradu i vraća se na svoje početke. Kroz rad na kolekciji, dizajner fokus prebacuje na njihovu savršenu geometriju i simetriju te se dalje bavi isključivo njihovim oblicima. Više ih ne definira samo kao simbole, već kao pravilni osmerokut iz kojeg dalje razvija razne druge mnogokute, odnosno krug.

Nova kolekcija nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja Nova kolekcija nakita Monument dizajnera Nenada Sovilja (Foto: Marko Mihaljivić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju