Glazbeno i glumačko remek-djelo "Jalta, Jalta" prvi je veliki hrvatski mjuzikl za koji je libreto napisao Milan Grgić, režirao neponovljivi Vlado Štefančić, a uglazbio Alfi Kabiljo

Legendarni mjuzikl Vlade Štefančića, Milana Grgića i Alfija Kabilje "Jalta, Jalta" pravo je glazbeno i umjetničko djelo. Predstava se izvodi na pozornici kazališta Komedija punih 46. godina.

Radnja mjuzikla odvija se u veljači 1945. godine na istoimenom crnomorskom ljetovalištu na otoku Krimu.

Na konferenciji povodom dijeljenja i stvaranja nove mape svijeta susrela su se tri velika državnika Staljin, Churchill i Roosevelt. S državnicima stižu i njihova tri sobara: Rus Griša, Englez Stanley i Amerikanac Larry.

Misao vodilja predstave je: Neka cijeli ovaj svijet, još sja u suncu, neka naša Zemlja sva, postane sretna.

Oni nemaju međusobnog povjerenja jedan u drugog i neprestano se sukobljavaju u vili Aramovski koju vodi i nadgleda Nina Filipovna.

Tijekom vremena na mapi svijeta nastaje misteriozna zelena livada koju generali ne mogu nikako podijeliti. Ona izaziva nelagodu i zbunjenost kod državnika ali i sobara koji ubrzo otkrivaju da nešto više o njoj zna Nina Filipovna.

Nina je slobodna i ona vjeruje da će jednog dana cijeli svijet postati zelena livada gdje nema podijele, rata ni zla.

Mjuzikl završava stihovima Alfi Kabilja i glavna su misao te vodilja predstave, a to su: Neka cijeli ovaj svijet, još sja u suncu, neka naša Zemlja sva, postane sretna.

U glavnim ulogama nastupaju Renata Sabljak, Sanda Bagarić, Danijela Pintarić, Đani Stipaničev, Dražen Čuček, Ronald Žlabur, Adalbert Turner.

Predstava je na repertoaru kazališta Komedija 5.4.2018. godine u 19:30 sati.

U videu pogledajte najpopularniju i završnu pjesmu iz mjuzikla Jalta, Jalta po imenu Neka cijeli ovaj svijet.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju