James Dean, jedan od najpoznatijih holivudskih glumaca svih vremena, rođen je 8. veljače 1931. godine. Bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, no svoju je veliku ljubav života izgubio i nikad to nije prebolio.

Galerija

Odoljeti mu nisu mogle ni Marilyn Monroe, Elizabeth Taylor, Joan Crawford i Judy Garland. No, on gubitak ljubavi jedne glumice nije mogao preboljeti – Pier Angeli.

James Dean bio je pravi miljenik žena i poznati zavodnik, no svoju je veliku ljubav života izgubio i nikad to nije prebolio

Talijanska glumica Pier Angeli i James Dean nisu dugo bili u vezi, a nekoliko je razloga za njihov prekid. Njezina majka nije odobravala to što Dean nije bio katolik, njegov stil života, brze automobile i način odijevanja. Također, ljudi iz filmskog studija s kojim je surađivao pokušavali su ga odgovoriti od braka s Angeli.

James Dean sa slavnim ženama - 2
James Dean i Elizabeth Taylor (Foto: Profimedia)

Dean je i sam priznao mladoj glumici kako nije još spreman za brak, a nedugo nakon njihova prekida Angeli se zaručila za pjevača Vica Damonea te su se 1954. godine i vjenčali. Slavni glumac bio je šokiran i slomljenog srca.

Kako je bio u nevjerici te se sam morao uvjeriti da je to sve istina, na dan vjenčanja Dean se sa svojim motorom pojavio ispred crkve.

Četrnaest godina nakon što je njihova veza završila, Pier Angeli opisala je kako je ta romansa izgledala:

Išli bismo zajedno na kalifornijsku obalu i tamo bismo u tajnosti ostajali u jednoj kućici na plaži, što dalje od znatiželjnih pogleda. Većinu vremena provodili smo na plaži, sjedeći, zabavljajući se, baš poput klinaca na fakultetu. Razgovarali bismo o sebi samima i našim problemima, o filmovima i glumi, o životu i životu poslije smrti. U potpunosti smo razumjeli jedno drugo. Bili smo poput Romea i Julije, zajedno i nerazdvojni. Ponekad smo na plaži toliko voljeli jedno drugo da smo samo htjeli zajedno ući u more držeći se za ruke, znajući da bismo onda bili zauvijek zajedno.

James Dean proveo je pet godina u Hollywoodu te je glumio u tri velika filma – "Istočno od raja", "Buntovnik bez razloga" i "Div". Prognozirala mu se ogromna slava i uspješna karijera, no mjesec dana prije premijere "Buntovnika bez razloga" 24-godišnji glumac stradao je u automobilskoj nesreći.