Njujorški Tjedan mode već je na samom svom početku dobio pozornost obožavatelja mode, ali i puno važniju podršku publike koja je spremno dočekala pomicanje granica inače uvriježenih ideala ljepote žena. Lavinu oduševljenih reakcija pokrenula je naime prva manekenka s Downovim sindromom na pisti

Jamie Brewer, simpatično je lice američkoj publici poznato iz televizijskog serijala 'American Horror Story', a svoje zaslužene minute pažnje ova 30 godina stara glumica dobila je pred očima čitavog svijeta.

Jamie je naime prvi model s Downovim sindromom na pisti njujorškog tjedna mode, gdje je ponosno prošetala u crnoj haljini dizajnerice Carrie Hammer. Kreatorica je i inače angažirana prema podizanju svijesti o ljepoti, te za svoje revije bira snažne žene koje iskaču iz okvira standarda ljepote.

Pozitivan duh i angažiranost mlade Jamie koja svako svoje javno pojavljivanje koristi kako bi ljudima približila način života i otežane okolnosti s kojima se susreću rođeni s Downovim sindromom, bila je osnovni razlog za odabir nje kao prvog modela na pisti.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju