Roo je trogodišnji dječak iz Plymoutha u američkoj saveznoj državi Massachusetts koji se voli igrati kamionima i nositi baletne suknjice. Zahvaljujući majčinom statusu na Facebooku postao je hit na ovoj društvenoj mreži i simbol hrabrosti

'Moj tri i pol godina star sin voli se igrati s kamionima. Voli rješavati križaljke i jesti šljive. Također voli nositi svjetleće baletne suknjice. Ako ga se pita zašto, reći će da se zbog baletnih suknjica osjeća prekrasno i hrabro. Ako ćete ga pitati, reći će vam da ne postoje pravila o tome što trebaju nositi dječaci, a što djevojčice.'

Jen Anderson Shattuck iz Plymoutha ovim je riječima započela svoj Facebook status nakon što ju je jedan muškarac optužio da je loša majka. Muškarac ju je vidio u parku s trogodišnjem sinčićem koji je preko obične majice i hlačica nosio ružičastu baletnu suknju.

'Zašto to činiš svojem sinu? Ovo je zlostavljanje djece' rekao joj je nepoznati muškarac. Neustrašiva mama, odlučila je podijeliti svoju priču sa svijetom jer vjeruje da djeci treba dati izbor da budu ono što jesu.

'Svijet možda ne voli mojeg sina onakav kakav je, ali ja ga volim. Branit ću glasno njegovo pravo da šeće ulicom u miru i nosi štogod želi odjenuti. Pokazat ću mu na bilo koji način da cijenim kakva je osoba, da vjerujem u njegovu viziju sebe i da podupirem njegove odabire – bez obzira što drugi govorili i koliko god ga drugi sprječavali u tome.

Jedna je Amerikanka prozvana lošom majkom jer dopušta sinu da nosi baletnu suknjicu sa šljokicama.

'Ti si izuzetan roditelj i tvoj sin je fantastičan jer nosi ono u čemu on uživa.'

Naš obiteljski moto glasi: mi volimo, mi smo ljubazni, mi smo ustrajni i odlučni. Mi smo prekrasni i hrabri. Mi znamo tko smo. Ljutiti stranci neće ništa promijeniti, mi ćemo promijeniti svijet.'

Status je u tjedan dana nakon objavljivanja na Facebook profilu podijeljen oko 50.000 puta, te je dobio više od 68 tisuća lajkova.

'Ti si izuzetan roditelj i tvoj sin je fantastičan jer nosi ono u čemu on uživa. Želim sve najbolje tvojoj obitelji. Volim vaš obiteljski moto, i žao mi je što ti se ovo dogodilo,' samo je jedan od brojnih pozitivnih komentara koji je mama Jen dobila nakon objave na Facebooku.

Neke su je majke odlučile podržati na svojem zidu objaviti fotografije vlastite djece u haljinicama te tako pokazati da nije sama.

I slavne mame dopuštaju svojoj djeci da se izraze kroz odjeću. Najstariji sin Gwen Stefani, Kingston, u baletnoj je haljinici proslavio svoj sedmi rođendan. Četverogodišnji sin Charlize Theron snimljen je u plavoj haljini kako ide na jednu dječju proslavu u Hollywoodu, dok je Adele snimljena sa svojim petogodišnjim sinčićem Angelom u opravici lika Anne iz filma 'Snježno kraljevstvo'.

Pročitajte i 7 rečenica koje mame i tate moraju govoriti svom djetetu

Biste li svojem sinu dopustili da nosi baletnu suknjicu?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju