Filmski hit 'Jedi moli voli' nastao je prema istoimenom romanu koji je nadahnuo mnoge žene širom svijeta. Objavljen je u tridesetak zemalja,a jedna od osam milijuna čitateljica koje su se prepustile ovoj uzbudljivoj knjizi možete biti i vi

 Pet knjiga u izdanju VBZ-a dobile su Ankica Romić, Amalija Lojna, Petra Strnišćak, Ana Gega i Ksenija Gortan.

Što skrivaju korice...

Tri su sata ujutro, a Elizabeth Gilbert plače na podu kupaonice. U tridesetim je godinama, ima supruga, kuću, pokušavaju začeti dijete – a ona ne želi ništa od toga. Nesretna i očajna, čini nešto što još nikada nije učinila: počinje moliti.

Tri godine poslije, nakon mučnog razvoda i burne ljubavne veze, izmučena je i izgubljena, ali slobodna kao nikada do tada. Tako Liz kreće na godinu dana dugo putovanje kako bi pronašla sreću i uspostavila ravnotežu u svojemu životu.

>> Darujemo vam majice iz filma!

Najprije četiri mjeseca provodi u Rimu, gdje uči talijanski uz pomoć naočitih smeđookih blizanaca, suzdržava se od romantične veze i dobiva deset kilograma.

Potom četiri mjeseca provodi u ašramu u Indiji, gdje otkriva da prosvjetljenje obuhvaća ustajanje usred noći i ribanje poda u hramu – te nekako uspijeva umiriti određene duhove. Naposljetku odlazi na Bali, gdje joj vrač neodređene dobi nudi nov put prema miru: jednostavno mirno sjedi i smiješi se. I sreća joj se polako počinje prikradati.

Zabavno, tankoćutno i promišljeno djelo 'Jedi moli voli' humorističan je putopis te kronika odvažne potrage za duhovnim prosvjetljenjem unatoč prirođenom skepticizmu. Ova utješna i nadahnjujuća knjiga, napisana iznimno duhovito, inteligentno i suosjećajno, namijenjena je svima koji su se ikad osjećali izgubljeno ili su pomislili da mora postojati drugi, bolji put.

Životna priča Elizabeth Gilbert nadahnula je mnoge žene da donesu odluke koje će im promijeniti život, a autorica je postala primjer žene koja je sposobna provesti istinske promjene u svom životu. Njezini memoari postali su pravi fenomen, a časopis Time uvrstio ju je na listu 100 najutjecajnijih ljudi na svijetu. Knjiga je objavljena na više od trideset jezika, a prodana u više od osam milijuna primjeraka.

Elizabeth Gilbert rođena je 1969. godine u Waterburyju u američkoj državi Connecticut. Odrasla je na maloj seoskoj farmi i već je od djetinjstva željela postati spisateljica. U New Yorku započinje novinarsku karijeru i radi za Spin, GQ i New York Times Magazine.

Njezin članak objavljen u magazinu GQ o iskustvu konobarenja na Lower East Sideu poslužio je kao osnova za scenarij filmskog hita 'Djevojke iz Coyote Bara'.
Svjetsku slavu stekla je objavljivanjem memoara 'Jedi, moli, voli' 2006. godine te nastavka Sudbonosno ‘da’ koji je objavljen 2010. godine. Trenutno sa suprugom živi u New Jerseyju u kući s vrtom i mnogo kućnih ljubimaca te radi na novom romanu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju