Prilikom analiziranja revija s Tjedana mode mnogi ni ne obraćaju pažnju na make-up ili frizure modela jer su maksimalno fokusirani na predstavljeni odjeću, obuću i modne dodatke.

Međutim, ima i onih koji posebnu pažnju obratiti baš na te dvije stavke jer se na tim revijama rađaju i novi beauty i frizerski trendovi.

Od kraja siječnja do početka ožujka 2020. tradicionalno su se održali Tjedni mode u Londonu, New Yorku, Milanu i Parizu, a tada gotovo nitko nije očekivao da će zbog pandemije u jednom trenutku stati cijeli svijet.

Slučajno se poklopilo da su frizure predstavljene na revijama većinom praktične i jednostavne, baš onakve kakve nam odgovaraju u ovim nesigurnim vremenima kada poprilično težimo ležernosti.

Dizajnerica Tory Burch za jesen/zimu 2020./2021. predlaže jednostavne i romantične frizure koje odgovaraju kosi svih duljina i tekstura, a njihova izrada ne može biti lakša.

Samo je potrebno s lijeve i desne strane glave napraviti zavijutak od malo kose na prednjem dijelu i potom ih spojiti na zatiljku uz pomoć gumice ili špange. Po želji ih ni ne morate spajati nego samo učvrstiti špangom sa svake strane.

Jednako praktičnu frizuru vidjeli smo i na reviji modne kuće Chanel - prednji gornji dio kose zabacuje se unatrag i fiksira na zatiljku uz pomoć lijepih mašni. Razbarušeno, prirodno, ležerno – jednostavnije ne može.

Sudeći prema viđenom na revijama modnih kuća Dior, Gucci i Adeam, glavni dodaci za frizure u jesensko-zimskoj sezoni mogli bi biti marame i trake.

Neki takav tip stiliziranja kose uz pomoć ovih dodataka možda ni ne bi nazvali frizurom, ali zato će drugi objeručke prihvatiti ove prijedloge kako bi si olakšali razmišljanje o tome što napraviti s kosom.

Marame su vrlo efektne bez obzira na to imate li kratku ili dugu kosu, a isto vrijedi i za trake koje će izgledati sjajno na kosi svih duljina i tekstura.

Dizajner Brandom Maxwell predlaže elegantnu i efektnu frizuru gotovu za tren – niski rep ukrašen dugačkom satenskom vrpcom.

Na revijama brendova Max Mara i Tadashi Shoji vidjeli smo i takozvane baby pletenice tj. klasične frizure ukrašene jednom manjom pletenicom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju