Nakon minimalističkih ljetnih make-up lookova zabavno je ponovno se igrati šminkom i eksperimentirati. Pa, gdje početi? Donosimo inspirativnu listu najboljih make-up trendova za jesen koje možete isprobati s prvim jesenskim danima pred vama.

Galerija Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila - 25 Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila - 24 Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila - 23 +21 Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila - 22

Što je na repertoaru za jesensku šminku, pitate se? Sigurno će biti nude nijansi, možda narančastog pigmenta i obraza u boji breskve.

Bogata, ciglasto crvena boja isticat će se ove jeseni. To je prekrasna, zasićena boja koja dobro stoji na gotovo svim tonovima kože. Ako radije ostajete na neutralnom teritoriju, sada je vrijeme da malo zagrijete stvari – kako koračamo u jesen, viđat ćemo puno trendova u boji cimeta, karamele i čokolade.

Latte šminka

Latte šminka jedan je od najtoplijih ljetnih trendova ljepote koji može neprimjetno prijeći u jesenske mjesece. Za one koji već praktički žive u isključivo nude tonovima, latte šminka trebala bi biti jednostavan pothvat jer se sastoji od slojevitosti različitih nijansi smeđe za monokromatski izgled.

Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Foto: Nova Studio

Bit je u tome da stvara ozbiljne ugodne jesenske vibracije na prijelazu sezona, donoseći toplinu i udobnost kroz meke smeđe nijanse, kremasto bež i suptilne neutralne nijanse. Baš kao što lišće mijenja boju, latte šminka prihvaća promjenu od ljetne živosti do ugodne jesenske estetike, stvarajući izgled koji je istovremeno privlačan i sofisticiran. Nude paletu sjenila kojom možete izvesti ovaj latte look, kao i ostalu dekorativnu kozmetiku, možete pronaći u dm-u i pritom do kraja listopada za kupnju dva ili više proizvoda odabrane dekorativne kozmetike ostvariti 15x više bodova na dm active beauty kartici.

Vaša će koža zablistati s laganom podlogom, a zatim odaberite sjenila sa zemljanim bojama koje ćete koristiti na očima. Bourjois Paris Coup de coeur paleta za oči u minimalističkim tonovima naglasit će oči, a uz nježno rumenilo i nude boju usana upotpunit ćete izgled.

Upečatljive usne

Ova sezona bit će usmjerena na upečatljivije usne - olovke za usne s visoko pigmentiranim crvenim nijansama ruževa za usne kako bi se stvorila intenzivna verzija trenda usana iz 90-ih. Sada je sjajno vrijeme da isprobate hrabre boje za usne ako niste prije i eksperimentirate s crvenim završecima. Baršunaste mat usne prekrasne su u kombinaciji s udobnim džemperima ili kada želite glamurozan izgled za večernji spoj. Kako biste zadržali svježinu za jesen, uparite upečatljive crvene usne s malo tamnijom olovkom za usne.

Ako oklijevate isprobati upečatljive crvene usne, ruž u toplim narančastim notama mogao bi biti idealno rješenje da vas odmakne od klasičnih boja ruževa.

Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Foto: Nova Studio

Poigrajte se tonovima na usnama i obrazima, ali bez obzira na to možete se usredotočiti i na oči. Ključ za stvaranje popularnog cat eye izgleda je upotreba tuša za oči i lagano blendanje, a na to nanošenje gustog sloja crne maskare.

Do kraja listopada u prodavaonicama dm-a za kupnju odabranih proizvoda dekorativne kozmetike u vrijednosti iznad 25 eura/88,36 kuna na dar dobivate 3 u 1 kist za nanošenje make-upa, koji će vam uvelike olakšati blendanje sjenila ili tuša. Maskaru lako možete nadograditi i bez napora potamniti i produljiti trepavice za prekrasan crni baršunasti završetak. Nekoliko slojeva maskare ponekad je sve što je potrebno za postizanje dramatičnog efekta trepavica.

Sjajna koža

Svi volimo sjajnu, blistavu kožu, pa ćete biti veoma sretni kad čujete da je ovaj trend prisutan i ove jeseni. Za postizanje sjajne kože koristite lagane bazne proizvode kako biste stvorili učinak prirodnog, blistavog tena.

Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Make-up trendovi kojima se borimo protiv jesenskog sivila Foto: Nova Studio

Najlakši je način da uzmete svoj highlighter, bronzer ili rumenilo boje breskve i lagano prijeđete u obliku slova C od sljepoočnice do obraza. Ovaj make-up look stvara iluziju svježeg izlaganja suncu, lijep prijelaz iz kraja ljeta u početak jeseni. Sve je u brončanim obrazima boje breskve i sjajnim usnama. Za to preporučujemo korištenje proizvoda za usne i obraze za stvaranje monokromatskog izgleda, poput ulja za usne Fruit Fetish ili rumenila Wonder me last Crush. Do kraja listopada u dm-u ostvarite 15 x više bodova na dm active beauty kartici za kupnju odabrane dekorativne kozmetike, a promocija vrijedi i u prodavaonicama dm-a i u dm online shopu.

Jesen je pred vratima, a vjerujemo da ste spremni za ugodne dane koje ćete provesti s vrućom čokoladom u ruci. Sigurno ste spremni izvući svoje omiljene džempere, kardigane i balonere i promijeniti garderobu, a to također možete učiniti sa svojim kozmetičkim proizvodima. Jeseni, još malo pa smo spremni za tebe!

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom dm po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju