Ako korištenje skupih preparata za lice za vas nije bilo uspješno, možda je vrijeme da pokušate sa savjetom sve većeg broja blogerica i zvijezda društvenih mreža koje se sada kunu da je najbolje sredstvo za lijepu kožu - voda.

Međutim, rješenje se ne nalazi u vašoj slavini nego se, potencijalno već sada, krije u vašem frižideru. Žene iz Japana i Koreke postale su naime opsjednute čišćenjem lica gaziranom vodom.

Alicia Yoon s korejskog sitea "Peach & Lily" objašnjava da neke Korejke u ovoj vodi umivaju lice, dok je neke nanose na lice pomoću vate.

Gazirana voda za kožu je, navodi se, bolja jer ima niži pH od vode iz slavine, a pomaže u čišćenju pora bez previše grubosti. Osim toga, poboljšava učinak ostalih proizvoda za njegu kože koje koristite.

Dermatologinja Roberta Del Campo kaže da je istinski pobornik ovog trenda, ne samo kao dermatolog nego i kako netko tko ga je dodao u svoju rutinu, jer, osim što ima pH koji je jednak onom naše kože, gazirana voda poboljšava poboljšava opsrkbljivanje naše kože krvlju, što dovodi do zdravijeg izgleda.

Ukoliko se odlučite za ovaj trend i pokaže se da vam odgovara, dermatolozi predlažu kupnju uređaja za gaziranje vode što će dugoročno biti jeftinija opcija od stalne kupnje gotovog proizvoda.

Također, Del Campo upozorava kako će onima s iznimno osjetljivom kožom trebati duže vrijeme da se njihova koža prilagodi i da bi se u slučaju svakodnevnog korištenja mogla pojaviti iritacija.

Čudesne Japanke imaju pet tajni zbog kojih se nikada ne udebljaju i žive najduže. Počitajte ih OVDJE.

  Korejska glumica Song Hye-kyo Korejska glumica Song Hye-kyo (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju