Oprah Winfrey nikada nije skrivala svoju borbu protiv viška kilograma. Slavna voditeljica isprobala je sve moguće dijete, ali skinuti kilogrami uvijek bi se vraćali.

Naposljetku je priznala da je pokušavala smršavjeti iz krivih razloga i zato dugoročno nikada nije nailazila na uspjeh.

Kada bi se kilogrami počeli smanjivati, morala sam osvijestiti svoju namjeru. Mogla sam izgubiti težinu zato da bih ušla u određeni konfekcijski broj, kako bih prisustvovala nekom događanju ili zato da bih se svidjela drugima. Ali nisam mogla održavati težinu zbog istih razloga. Kilogrami bi se uvijek vratili. Ovaj put promijenila sam svoju namjeru. Samo sam željela biti zdrava. Fizički, emotivno i duhovno. Tada se promijenio proces i svrha mog mršavljenja. Bilo mi je lakše jer sam imala jasnije namjere, priznaje Oprah koja kaže da se sada ničega ne odriče, ne brine o brojkama koje pokazuje vaga i samo vodi računa o porcijama.

Zahvaljujući novom pristupu mršavljenju od 2015. godine izgubila je 20 kilograma, ali ovaj put nije doživjela "jojo" efekt i održava tjelesnu težinu s kojom je zadovoljna. Najveću ulogu u uspješnom gubitku kilograma ima njezin raznovrsni jelovnik, a u nastavku provjerite što to voditeljica jede tijekom jednog dana.

Doručak - sendvič s jajima, avokadom, šunkom i rajčicom Doručak - sendvič s jajima, avokadom, šunkom i rajčicom (Foto: StockFood)

DORUČAK: Sendvič s jajetom, avokadom, šunkom i rajčicom na kruhu od cjelovitih žitarica, čaj

Ovo je doručak koji se gotovo svaki dan nalazi na tanjuru voditeljice. Umjesto kave, Oprah u jutarnjim satima poseže za čajem. Najčešće pije indijsku chai varijantu bogaćenu začinima poput cimeta, kardamoma, klinčića i đumbira te s dodatkom mlijeka.

RUČAK: juha od rajčice i salata od kelja ili tjestenina s kozicama

Obožavam juhu, jedem je svaki dan, priznaje Oprah. S obzirom na to da ovakav tip juhe nije zasitan, voditeljica je nadopunjuje salatom od kelja s dodatkom jabuke, sušenih borovnica, badema, sjemenki suncokreta, sira i dresinga na bazi senfa.

Druga zasitna opcija za ručak je tjestenina s kozicama koju je jednostavno pripremiti. U kuhanu tjesteninu dodaje se malo maslinovog ulja, soli, papra, češanj češnjaka i 3 žlice ribanog sira. Naposljetku se tjestenini dodaju i grilane kozice, a po želji se jelo može nadopuniti rajčicama ili rikulom.

Juha od rajčice Juha od rajčice (Foto: StockFood)

VEČERA: File bakalara s mahunarkama

Ovu ukusnu večeru uistinu je lako napraviti. Ako niste ljubitelj bakalara, zamijenite ga drugom ribom, a u obilju raznih mahunarki sigurno ćete naći nešto za sebe. Za večeru volim jesti ribu i povrće. Često popijem i čašu vina ili neki koktel, kaže Oprah.

UŽINA: Kokice, čips od kelja, čips od krumpira, sjemenke, sorbet od bobičastog voća

Kada osjeti nalet gladi uoči većeg obroka, utaži je malim zalogajima. Priznaje da neće pojesti veliku količinu čipsa od krumpira, nego svega desetak komada, ali i to je sasvim dovoljno da udovolji svojoj želji.

Bakalar s mahunama i rižom Bakalar s mahunama i rižom (Foto: StockFood)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju