Znate li da kod djevojčica stopalo naraste do polovice svoje konačne veličine i prije nego napune dvije godine? U nastavku pročitajte niz zanimljivosti o djeci i dječjoj obući koje vam donosi Deichmann

Ima nešto neodoljivo u malim cipelicama – zato mnogi roditelji čuvaju prvi par obuće koje je njihovo dijete ikad obuklo, neki prvu tenisicu vežu kao privjesak, a mnogi kupuju obuću i za bebe koje još niti ne pužu. Navikli smo na svoje velika stopala, pa nam se njihovi mali bucmasti tabani čine potpuno neodoljivi!

Znate li da kod djevojčica stopalo naraste do polovice svoje konačne veličine i prije nego napune dvije godine?

Ali ta mala stopala nisu samo slatka, ona su i nevjerojatno zanimljiva. U prvih nekoliko godina rastu tolikom brzinom da nas često šokiraju. Brojevi se mijenjaju nevjerojatno brzo, ponekad i tri veličine godišnje.

Znate li da kod djevojčica stopalo naraste do polovice svoje konačne veličine i prije nego napune dvije godine? Kod dječaka to događa s dvije i pol godine, ali je zapravo prilično nevjerojatno da je s dvije godine stopalo već na pola puta što se tiče duljine od onog što će biti s 16 godina kad prestane rasti.

Osim što je neobično, omogućuje vam i da za svog mališana 'predvidite' budućnost. Jer ako s nepune dvije godine vaša djevojčica nosi broj 21, možete s razlogom pretpostaviti da će u budućnosti ponešto teže nalaziti štikle u svom broju (osim naravno, u Deichmannu, gdje su mnoge ženske cipele dostupne u broju 42).

Rast stopala usporava s pet godina, a za zdrav razvoj djeci su podjednako važne cipele kao i redovito bosonogo kretanje. Upravo zato u Deichmannu nudimo velik izbor kvalitetne dječje obuće, kako različitih poznatih svjetskih brendova, tako i vlastitu robnu marku, koju su mnogi roditelji prepoznali – Elefanten.

Rast stopala usporava s pet godina, a za zdrav razvoj djeci su podjednako važne cipele kao i redovito bosonogo kretanje.

Obuću koju krasi znak crvenog slona proizvodimo još od 1928. godine i već je mnoge generacije pratila kroz njihovo djetinjstvo. Kao vodeća robna marka obuće za djecu u Europi nastavljamo se osjećati odgovornima za zdravi rast dječjih stopala.

U Deichmannu znamo da roditelji ništa ne priželjkuju toliko koliko da mogu vidjeti kako njihova djeca zdravo odrastaju. Zbog toga im daju sve što trebaju za zdrav razvoj. U to se naravno, ubrajaju i kvalitetne cipele - od samog početka. Zato u Deichmannu usko surađujemo sa sveučilištima i znanstvenicima kako bi pomoću intenzivnih istraživanja nastale cipele u kojim se dijete dobro osjeća.

Ako još niste, svakako svoje dijete razveselite cipelama iz Deichmanna – a kako bi Vam to olakšali, pripremili smo nagradne bonove. Sudjelujte u našem kvizu (koji traje tek nekoliko minuta) i osvojite jedan od 15 bonova od čak 150 kuna!

Odigrajte kviz OVDJE.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju