Početkom svibnja 1974. godine, američki glazbeni kritičar i producent Jon Landau gledao je nastup Brucea Springsteena koji je iza sebe tada imao dva hvaljena albuma, ali nije uživao veliku popularnost mainstream publike.

Galerija Jeremy Allen White nagrađen je i Emmyjem za ulogu u seriji The Bear Jeremy Allen White Reklama s Jeremyjem Allenom Whiteom u New Yorku +8 Jeremy Allen White

U svojoj recenziji njegova nastupa za bostonski magazin The Real Paper, Jon Landau je napisao proročanske riječi koje su promijenile tijek karijere mladog glazbenika: Vidio sam budućnost rock 'n' rolla i ime joj je Bruce Springsteen.

Bruce Springsteen 1981. godine Bruce Springsteen 1981. godine (Foto: Guliver Images)

Pročitao ih je i sam Springsteen koji je potom pronašao Landaua i pozvao ga da producira njegov sljedeći album. Rezultat njihove suradnje je album Born To Run koji je postigao ogroman komercijalni uspjeh i lansirao Springsteena među globalne glazbene zvijezde. Ostalo je povijest.

Bruce Springsteen i Jon Landau Bruce Springsteen i Jon Landau (Foto: Afp)

Bilo je samo pitanje vremena kada će The Boss dobiti svoj biografski film i njegovi obožavatelji napokon su to dočekali. Naime, 20th Century i Disney produciraju film Deliver Me From Nowhere u režiji Scotta Coopera, koji je ujedno napisao i scenarij na temelju knjige Warrena Zanesa.

Bruce Springsteen Bruce Springsteen (Foto: Guliver Images)

Priča filma prati stvaranje albuma Nebraska iz 1982. godine, jednog od najboljih albuma svih vremena po mišljenju kritičara, a u stvaranju filma sudjeluju Springsteen i Landau.

Bruce Springsteen i Nebraska imali su dubok utjecaj na mene i moj rad. Kroz tematiziranje očaja, razočaranja i borbi svakodnevnih Amerikanca, Bruce je formirao ostavštinu bez premca, oslikavajući nepokolebljiv portret ljudskog stanja. Ipak, usred tame, prosijava osjećaj otpora i nade koji reflektira neukrotiv duh. To je Bruce kojeg sam upoznao, kojeg volim i kojeg ću slaviti ovim filmom, rekao je redatelj.

Jeremy Allen White nagrađen je i Emmyjem za ulogu u seriji The Bear Jeremy Allen White nagrađen je i Emmyjem za ulogu u seriji The Bear (Foto: Afp)

Prema pisanju The Hollywood Reportera i Varietyja, Jeremy Allen White trebao bi utjeloviti Springsteena. Trenutno jedan najtraženijih glumaca svoje generacije, 33-godišnji Jeremy proslavio se ulogom Lipa u američkoj verziji serije Shameless. Deset godina glumio je člana živopisne obitelji Gallagher, a onda ga je uloga chefa Carmyja u seriji The Bear dovela do nove razine popularnosti, ali i do titule seks simbola.

Jeremy Allen White u seriji The Bear Jeremy Allen White u seriji The Bear (Foto: Profimedia)

Žene diljem svijeta pale su na pomalo izgubljenog i anksioznog, ali šarmantnog Carmyja. Onda je Jeremy početkom siječnja ove godine postao zaštitno lice nove kampanje donjeg rublja Calvin Klein i zamalo slomio internet fotografijama na kojima se istaknula njegova nevjerojatna fizička forma.

Reklama s Jeremyjem Allenom Whiteom u New Yorku Reklama s Jeremyjem Allenom Whiteom u New Yorku (Foto: Profimedia)

Springsteenovi fanovi ovih se dana šale kako je možda i malo previše nabildan za novu ulogu, ali sigurni smo da verzija Bossa s kojim mišićem više nikome neće smetati.

Jeremy Allen White je...

glasova:

Jeremy Allen White Jeremy Allen White (Foto: Profimedia)

Slažete li se? 20 najzgodnijih fiktivnih muškaraca iz slavnih filmova Brad Pitt kao Tristan Ludlow u filmu 'Legenda o jeseni' Najzgodniji likovi iz filmova Najzgodniji likovi iz filmova +17 Najzgodniji likovi iz filmova

Ovo je 10 najzgodnijih muškaraca u godini na izmaku Patrick Dempsey Najzgodniji muškarci u 2023. Najzgodniji muškarci u 2023. +6 Najzgodniji muškarci u 2023.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju