Ljetna garderoba van, jesenska garderoba unutra – hmmm, nekad je to puno lakše reći nego napraviti. Od same pomisli da ih čeka preslagivanje ormara mnoge žene zaboli glava jer kako uopće robu sortirati, što zadržati, a što ne, naročito ako nemate prostrani ormar. Pomoći ćemo da vam ovosezonsko preslagivanje ormara prođe ne samo bezbolno nego da u njemu i uživate. Samo se držite idućih 7 pravila

1. Nađite vremena da sve napravite odjednom. Razlog zbog kojeg nikada ne uspijete očistiti ormar do kraja je taj što ga slažete malo po malo. Presložite li svu garderobu odjednom veća je šansa i da ćete izbaciti sve komade koje više nećete nositi i koji vam samo zauzimaju prostor.

2. Izvadite svu odjeću i stavite je na pod. Tako će vam sve biti pregledno i bolje ćete znati što želite zadržati, a što ne.

Urednim slaganjem odjeće možete riješiti gotovo svaki problem s držanjem robe pa čak i onaj s manjkom prostora

3. Podijelite odjeću po kategorijama. Napravite nekoliko hrpica u koje ćete posložiti slične odjevne komade što će vam olakšati donošenje odluke što ćete zadržati.

4. Prvo izbacite nepotrebne komade iz sezone koja završava. Dakle, prvo odlučite kojim ćete komadima iz ljetne garderobe zauvijek reći zbogom što je lakše jer većinu ljetne odjeće u narednim mjesecima nećete trebati. Za svaki ljetni komad za koji niste sigurni želite li ga zadržati, zapitajte se 'Nosi mi li se on i sljedeće sezone?'. A ako ga niste nosili ovo ljeto, gotovo je sigurno da ga nećete nositi niti sljedeće.

5. Imajte kriterije i kod biranja odjeće za po doma. Vjerujte, bolje ćete se osjećati ako po doma ne hodate u poderanoj i zaflekanoj odjeći već u odjeći ugodnih materijala koja izgleda pristojno. Tako vam neće biti neugodno i ako vam banu neočekivani gosti.

6. Složite odjeću koju odlučite zadržati. Urednim slaganjem odjeće možete riješiti gotovo svaki problem s držanjem robe pa čak i onaj s manjkom prostora. Delikatnu odjeću koja se lako gužva objesite na vješalice.

7. Teže stvari objesite na lijevu, a lakše na desnu stranu. Na taj način odjeća će postajati sve kraća, materijali tanji i boje svjetlije kako idete sve više na desnu stranu ormara. Na taj način sadržaj ormara izgledat će urednije, ali i uzbudljivije te ćete biti sretniji sa svojom garderobom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju