Unatoč kiši, ljeto nije gotovo, ali za mnoge je kupovanje ljetne garderobe došlo kraju i fokus su prebacili na komade u kojima će ušetati u jesen.

Galerija Baloneri su uvijek popularan dio jesenske garderobe Zara vrećaste traperice, 199,90 kn Superdry kožna jakna (Fashion&Friends), 2880 kn +4 Urban Classics bomber jakna (Zalando), 560,99 kn

Među njima su i urednice magazina Vogue koje su izdvojile jesenske trendove, odnosno odjevne komade koje već sada kupuju za svoju garderobu.

Ako bi vam dobro došli savjeti kada je u pitanju slaganje garderobe za hladniji dio godine, dio njihovih savjeta baziranih na trendovima s modnih pista donosimo u nastavku.

Komadi koje će ovu jesen nositi urednice Voguea:

1. Ultra široke traperice

Nakon što sam veliki dio svojih tinejdžerskih godina provela u ekstra uskim trapericama, pronalazim olakšanje u prozračnim, jednostavnim siluetama, rekla je Christian Allaire iz Voguea.

Zara vrećaste traperice, 199,90 kn Zara vrećaste traperice, 199,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

2. Kožnate jakne

Dok sam sjedila na reviji modne kuće Khaite, sve što sam mogla reći mojoj kolegici je - koju kožnatu jaknu želimo, kaže izvršna modna direktorica online izdanja Voguea, Lisa Aiken.

Superdry kožna jakna (Fashion&Friends), 2880 kn Superdry kožna jakna (Fashion&Friends), 2880 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

3. Predimenzionirane bomber jakne

Kada stigne jesen, svi u trebamo jednu savršenu jaknu koju možemo samo prebaciti preko ramena i izaći kroz vrata. Treba nam nešto šik, nešto praktično. Uzbuđena sam što su slijediti trend i ponovno u svoju garderobu uvesti bomber jaknu, rekla je Ciarra Lorren Zatorski iz Voguea.

Urban Classics bomber jakna (Zalando), 560,99 kn Urban Classics bomber jakna (Zalando), 560,99 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

4. Bijeli top + plave traperice

Kako je divno što se moji omiljeni jesenski komadi smatraju trendovima za ovu sezonu. Za početak, dobra stara bijela majica bez rukava temelj je većine mojih odjevnih kombinacija već nekoliko sezona, pa ako kolekcije za jesen 2022. predlažu da ju se kombninira s opuštenim plavim trapericama, rado se javljam, poručila je urednica Madeline Fass.

Mango bijeli top i traperice, 79,90 + 249,90 kn Mango bijeli top i traperice, 79,90 + 249,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

5. Duge haljine

Naomi Smart iz birtanskog Voguea poručula je da se opsjednuta crnim maksi haljinama koje će definitivno biti dio njezine jesenske garderobe.

Next duga crna haljina, 329 kn Next duga crna haljina, 329 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

6. Prsluci (po mjeri)

Prsluci su moj must-have komad za jesen. Savršen su komad za prijelazno razdoblje. Volim ih nositi s odgovarajućim hlačama za potpuni izgled odijela, poručila je Laura Jackson iz Voguea.

Reserved prsluk, 259,90 kn Reserved prsluk, 259,90 kn (Foto: Internetska stranica proizvođača)

7. Atraktivni baloner

Baloner je prema riječima urednice Miriam Nehring jedino komad koji ne samo da štiti od vremenskih nepogoda, nego i je i šik bez previše napora.

Bijela potkošulja dominirat će jesenskim kombinacijama Odabrao Vogue: Pet najvećih modnih trendova koji će se nositi ove jeseni

Na tržištu je, srećom, uvijek ponuda različitih modela koji privlače poglede svojim minimalizmom ili zanimljivim detaljima.

H&M baloner, 59,99 eura (450,53 kn) H&M baloner, 59,99 eura (450,53 kn) (Foto: Internetska stranica proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju