Znate li da je koža u predjelu oko očiju pet puta tanja u odnosu na ostale dijelove lica? Ovo često dovodi do pojave bora najprije na tom području uz brojne druge promjene: podočnjake, natečenost, tanke linije… Ipak, uz primjerenu njegu na ove simptome itekako možemo utjecati!

 Jedna od prvih informacija o njezi koju dobijemo odrastajući jest ta da koža lica zbog svoje krhkosti zahtijeva posebnu i prilagođenu njegu. Upravo iz tog razloga većina nas još u ranim dvadesetima počinje obraćati više pažnje na osnovne rituale čišćenja lica poput nanošenja dnevne i noćne kreme. Ovo su odlične navike, ali ono što ne čujemo toliko često je da predio oko očiju lako pokazuje čovjekove godine – ovaj mali, ali izuzetno nježan dio lica odličan je pokazatelj zdravlja kože osobe pa mu treba posvetiti i posebnu pažnju.

Koža oko očiju sadrži mnogo manje lojnih žlijezda i kolagena u odnosu na ostatak tijela pa je samim tim i sklonija dehidraciji. Iz tog razloga, a i zbog činjenice da je koža u tom predjelu pet puta tanja u odnosu na ostale dijelove lica, što utječe na to da se bore i podočnjaci najprije ovdje pojavljuju, ovom je dijelu lica potrebna dodatna intenzivna njega i to kao dio svakodnevne rutine.

Jeste li znali? Tragove na koži u predjelu oko očiju ostavljaju i grimase koje pravimo, a utječe i treptanje i to i do 15.000 puta dnevno!

PR PR

ČIMBENICI KOJI UTJEČU NA POJAVU PODOČNJAKA

• Vanjski čimbenici i stil života. Smatra se da umor i nedostatak sna značajno doprinose stvaranju podočnjaka. Ovakve navike utječu na slabiju cirkulaciju krvi što dovodi do zastoja krvi u venama, a kako je boja krvi u venama tamnija, to dovodi do pojave podočnjaka.
• Izloženost UV zračenju.
Ovaj proces utječe na krvne žile i dovodi do istjecanja tekućine u tkiva očnih kapaka, a češće se događa kod starijih osoba nego kod mladih.
• Pigmentacija u make-up proizvodima.
Ovo je uzrok koji se često zanemaruje – konkretno, kod žena koje svakodnevno koriste šminku molekule tamnog pigmenta mogu prodrijeti u kapke i stvoriti podočnjake.
• Stres, stres, stres. S
vakodnevni pritisak na poslu, užurban način života, vrijeme provedeno pred računalom, anksioznost – sve to također može dovesti do pojave podočnjaka.

PR PR

VICHY DONOSI RJEŠENJE!

Kako bi doprinio uravnoteženju vanjskih čimbenika, kozmetički brend Vichy razvio je Minéral 89 Eyes, njegu sa snažnim aktivnim sastojcima za jačanje i obnavljanje kože oko očiju oštećene utjecajem svakodnevnih vanjskih čimbenika. Ovaj proizvod predstavlja pravu dozu snage za svježiji pogled s 89 % mineralizirane termalne vode Vichy formulirane s hijaluronskom kiselinom prirodnog podrijetla i čistim kofeinom poznatim po djelovanju protiv znakova umora. Minéral 89 Eyes djeluje tako što jača barijeru kože na području oko očiju, ublažava tanke bore uz 24-satnu hidrataciju i smanjuje podočnjake za odmorniji izgled.

Za optimalnu učinkovitost njege preporučuje se nanijeti kapljicu seruma na vrhove prstiju i raspodijeliti ga ispod svakog oka u 3 točkice ispod i iznad očiju. Prstom potom treba zagladiti kožu od unutarnjeg kuta oka prema vanjskom te ispod očiju i kapaka.

Formula ove njege je hipoalergena, a proizvod je oftalmološki, dermatološki i klinički ispitan, namijenjen i osjetljivoj koži. Minéral 89 Eyes mogu koristiti sve žene i muškarci zabrinuti zbog pojave podočnjaka, vrećica ispod očiju, suhe i tanke kože - ili jednostavno oni umornog izgleda, a koji brinu o sebi i žele pružiti adekvatnu njegu svakom dijelu svog lica.

Upotpunite svakodnevnu rutinu njege kože drugim dijelom Minéral 89 dua, proizvodom Minéral 89 Eyes, na čemu će vam vaše oči biti zahvalne!


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju