Znate li što znače simboli na etiketama na odjeći? Oni mogu biti podosta zbunjujući, pa izvlačenje najdražeg odjevnog predmeta iz perilice za rublje može postati neugodno iskustvo.

Vjerojatno vam se barem jednom dogodilo da majica iz perilice rublja izađe skupljena, oštećena ili razvučena, ponekad čak i bezbojna.

Kad se nađemo u toj situaciji poželimo da smo bolje proučili upute na odjeći kako ona ne bi postala još jedna pidžama.

Prosječna etiketa sadrži nekoliko simbola, poput onoga za ručno pranje koji dolazi u obliku posude i ruke.

Tu je i posuda s točkama, koja govori trebamo li koristiti hladnu ( jedna točkica), mlaku (dvije točkice) ili vruću ( tri točkice) vodu.

Prekrižena posuda znači da predmet uopće ne biste trebali prati, nego bi ga bilo najbolje odnijeti na kemijsko čišćenje kad se zaprlja. Poznat nam je i simbol u obliku pegle koji govori podnosi li odeća takav tretman, te oni koji govore smijemo li i na koji način sušiti odjeću. 

Među poznatim simbolima, na nekoj odjeći možemo primijetiti i trokut u raznim oblicima. Taj se simbol odnosi na izbjeljivanje odjeće, a u nastavku pročitajte što znače njegove varijante.

Pranje rublja Što se dogodi kad u perilicu rublja ubacite kuglicu od aluminijske folije?

Slika nije dostupna Greška kod pranja rublja zbog koje nesvjesno širimo bakterije

  • Prazni trokut govori da možete koristiti bilo koju vrstu izbjeljivača za taj odjevni predmet.
  • Trokut ispunjen dijagonalnim linijama znači da možete koristiti samo izbjeljivače koji ne sadrže klor.
  • Ispunjeni i prekriženi trokut nam govori da na tom odjevnom komadu ne smijemo koristiti nikakve izbjeljivače kako ga ne bismo uništili.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju