Pranje rublja je zadatak od kojeg ne možemo pobjeći. Odlazimo na posao, obavljamo razne aktivnosti, ako su djeca tu, onda su tu i vrtić, treninzi, druženja u parku..., a količina prljavog rublja samo raste.

U svakom slučaju, prljavo rublje je tu, skuplja se u košari i u njoj ne može biti zauvijek tako da je perilica rublja jedan od bitnijih dijelova kućanstva.

Proces pranja funkcionira tako da perilicu napunimo prljavim stvarima, stavimo detardžent za pranje rublja i omekšivač, upalimo je i nakon sat, dva proces je gotov, a pred nama je mokro i više ili manje izgužvano rublje.

Slijedi sušenje, a nakon njega glačanje. Proces je to koji ste vjerojatno i sami ponovili bezbroj puta.

No, ono čemu se uvijek radujemo su trikovi koji pomažu da svaki posao koji obavljamo bude još uspješniji. Kada je u pitanju pranje rublja, život vam djelomično mogu olakšati kuglice napravljene od aluminijske folije.

A što se dogodi kada lopticu od aluminjske folije ubacimo u perilicu rublja?

Ako rublje operete zajedno s lopticom napravljenom od aluminijske folije, smanjit ćete statički elektricitet što će, između ostalog, omogućiti i učinkovitje pranje odjeće. Lopticu možete koristiti otprilike mjesec dana. Kada su u pitanju ručnici, oni će zahvaljujući foliji biti posebno mekani i upijajući.

Mašina za pranje rublja Znate li vi? Ne znaju svi čemu točno služi treći odjeljak ladice u perilici rublja

Perilica posuđa Savjet majstora: Pet stvari koje ne smijete raditi s perilicom posuđa

Dio onih koji su isprobali trik s aluminijskom folijom kažu i da se na taj način oprana odjeća i lakše glača. Loptica vam neće pomoći da se zauvijek riješite glačala, ali proces će biti barem malo lakši, a samim time i brži.

Što se dogodi kad stavite kuglicu od aluminjske folije u perilicu rublja? Što se dogodi kad stavite kuglicu od aluminjske folije u perilicu rublja? (Foto: Getty Images)

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju