Želite li ubaciti metabolizam u petu brzinu i potaknuti topljenje masnih jastučića, u prehranu uključite đumbir. Ovaj azijski začin učinit će čudo za vašu liniju, čak i ako ga uključite u ovaj fini jesenski desert s jabukama, koji je savršen za one koji inače nisu vješti u pripremi kolača


Sastojci za tijesto:

150 grama višenamjenskog brašna
45 grama smeđeg šećera
25 grama kristaliziranog bijelog šećera
¾ čajne žličice mljevenog cimeta
½ čajne žličice praška za pecivo
½ čajne žličice mljevenog đumbira
¼ čajne žličice soli
110 grama maslaca
1 žlica naribanog svježeg korijena đumbira

Đumbir ubrzava metabolizam i topljenje masnih jastučića pa je odličan saveznik mršavljenja, čak i ako ga dodate slasnom jesenskom desertu s jabukama.

Sastojci za nadjev:
8 jabuka
100 grama kristaliziranog šećera
2 žlice svježe iscijeđenog soka od limuna
1 žlica višenamjenskog brašna
1 žlica nasjeckanog svježeg đumbira

Priprema:
1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva Celzija.

2. U kuhinjskom blenderu napravite tijesto: kratko sljubite brašno, šećer, cimet, prašak za pecivo, mljeveni đumbir i sol s maslacem dok ne dobijete teksturu mokrog pijeska.

3. Smjesi dodajte svježi đumbir i kratko izmiješajte. Prebacite smjesu u zdjelu i ohladite u hladnjaku.



4. Za nadjev ogulite jabuke, očistite ih od koštica i narežite na jednake dijelove. Poškropite ih limunovim sokom, dodajte brašno, šećer i svježi đumbir. Nadjev rasprostrite po limu za pečenje.

5. Preko jabuka ravnomjerno poškropite smjesu od tijesta. Pecite u pećnici oko 50 minuta dok tijesto ne dobije zlatno-smeđu boju. Dobar tek!

Savjet plus: Ako ne pazite liniju, ovaj jestivi nered s jabukom možete poslužiti uz kuglicu sladoleda od vanilije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju