Ledene kocke – sastojci:
Za biskvit:
- 8 bjelanjaka
- 8 žlica šećera
- 8 žlica brašna
Za preljev biskvita:
250 ml toplog mlijeka + 3 žlice šećera
Za kremu:
- 8 žumanjaka
- 8 žlica šećera
- Puding od vanilije
- 3 žlice brašna
- 800 ml mlijeka
- 250 g margarina ili maslaca
Za ukras:
- 3 vrećice šlaga u prahu
Ledene kocke – priprema:
- Pripremite biskvit. Lagano umutiti bjelanjke, postepeno dodajući šećer. Dodati i brašno pa umutiti kuhačom.
- Pleh premazati uljem, posuti brašnom, a višak brašna istresti.
- Smjesu izliti u pleh, poravnati, nekoliko puta lupiti od površinu kako bi izašao zrak pa staviti u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva. Peći oko 15 minuta.
- Gotovi biskvit izbosti vilicom pa preliti mješavinom toplog mlijeka i šećera. Vratiti biskvit u ugašenu, ali toplu pećnicu kako bi se mlijeko upilo.
- Pripremite kremu. Žumanjke umutiti sa šećerom, dodati puding i brašno te malo mlijeka koje ste odvojili od 800 ml. Ostatak mlijeka staviti na vatru da zakuha pa dodati smjesu i miješati sve dok se ne zgusne.
- Gotovu kremu prekriti folijom i čekati da se potpuno ohladi. U hladnu kremu dodati margarin pa ponovno umutiti.
- Kremu rasporediti preko biskvita i ukrasiti šlagom.
- Dobro ohladiti pa rezati na kocke.
Recept za ledene kocke s nama je podijelila gastro-blogerica Helena Pudić iz Slavonskog Broda, a još ukusnih recepata možete pronaći na njezinu profilu na Instagramu te u nastavku.
Ako tražite još ideja za kremaste kolače, ljetne slastice i torte od sira, možete se inspirirati našim popisom od 100 recepata na jednom mjestu.
Dobar tek!