Istraživanje provedeno među 8500 žena potvrdilo je da su ljepšem spolu privlačniji muškarci s bradom nego oni bez nje, i to toliko da je muškarce s bradom preferirala svaka žena koja je sudjelovala u istraživanju. Dlake na licu su, dakle, veliki plus kod žena, ali što je s prsima?

Galerija Jesu vam privlačnija depilirana ili dlakava muška prsa? Tom Selleck Hugh Jackman +3 Jason Statham

Dok je uklanjanje gotovo svake dlake s tijela godinama bilo rezervirano samo za žene, posljednjih su se godina trendovi promijenili i sve je više muškaraca koji ne bježe od britvice, voska i svih drugih metoda depilacije i pritom, naravno, ne govorimo uklanjanju brkova i brade.

Između ostalog, depilirana muška prsa više nisu rezervirana samo za holivudske ljepotane i filmska platna.

Provedena su i istraživanja čiji su rezultati pokazali da se muškarci sve više depiliraju. Konkretno, jedno istraživanje provedeno među Britancima otkrilo je da se njih 46 posto depilira, što je povećanje od 36 posto u odnosu na 2016. godinu.

Kakva prsa volite vidjeti na muškarcu?

glasova:

Vjeruje se da je povećanje dijelom posljedica bombardiranja reklamnim fotografijama torza bez ijedne dlake.

Slavni muškarci koji depiliraju prsa Charlie Hunnam Matthew McConaughey Jason Momoa +2 Daniel Craig

Istovremeno s porastom depiliranih muškaraca pojavilo se i pitanje – je li depilirano muško tijelo ženama privlačnije od prirodnog? Ako muškarac ne ukloni sve dlake s tijela, smatraju li ga žene manje privlačnim?

Ta pitanja postavili su i istraživači na američkom koledžu Lafayette 2014. godine.

Istraživanja provedena prije ovog došla su do zaključaka da većina muškaraca uklanja barem dio dlaka i da to rade zbog higijenskih razaloga, seksualne privlačnosti, boljeg seksualnog iskustva i bavljenja sportom.

U istraživanju iz 2014. postavljena je hipoteza da će i muškarci i žene tijela s manje dlaka ocijeniti privlačnijima i ona se pokazala – točnom.

Većini muškaraca i žena koji su sudjelovali u istraživanju dlakavija tijela bila su manje privlačna. Konkretnije, 74 posto žena privlačnim je ocijenilo tijela bez dlaka ili gotovo bez dlaka.

Bitno je naglasiti da je istraživanje provedeno među studentskom populacijom i da se takav zaključak ne može primijeniti na sve žene.

Slika nije dostupna Tri "mane" na muškarcima koje žene obožavaju, a oni ih se stide

Muškarac 8500 žena potvrdilo: Ovo su muškarci za kojima se dame okreću na cesti

Mnoge će, sigurni smo, reći upravo suprotno – da su im muškarci s dlakavim prsima privlačniji i muževniji. Jedan od argumenata žena koje vole prirodno izdanje jest i taj da je dlakavost povezana s hormonima, odnosno testosteronom koji, između ostalog, utječe na privlačnost i spolni potencijal muškarca.

Konačan zaključak prepustit ćemo vama. U našoj anketi odgovorite nam na pitanje koja opcija je vama draža, prirodna ili uređena prsa, a ako niste sigurne u odluci, vam možda pomognu fotografije slavnih muškaraca s dlakama i bez dlaka na prsima u našim galerijama.

Tom Selleck Tom Selleck (Foto: Cover Images)

POGLEDAJTE I:
Deset slavnih ljepotana koji dokazuju da brkovi nisu uvijek dobra ideja Miles Teller Joe Jonas Gael Garcia Bernal +7 Michael B. Jordan

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju