Ježeva kućica, jedna od najljepših priča u stihu za male i velike, oživjela je na zagrebačkom jezeru Bundek kao mural kojeg oslikava mlada umjetnica Lora Elezović.

Lora je nedavno diplomirala na Likovnoj akademiji, a svojim radom već oduševljava prolaznike na jezeru Bundek. Na trafostanici završava prvi dio murala Ježeve kućice pored kojeg se zaustavljaju brojni znatiželjnici koji žele bolje vidjeti djelo ove talentirane umjetnice.

I djeca i odrasli jednako su oduševljeni muralom iz priče koju svi pamtimo iz djetinjstva i koja nas je naučila o važnosti vrijednog rada i ljubavi prema vlastitom domu.

Ježeva kućica "Ježeva kućica": Knjiga koja je postala neizbrisiv dio djetinjstva brojnih generacija

I starije i mlađe generacije uživaju u Ježevoj kućici Svaka čast! Ljiljana iz Slavonije napisala nastavak legendarne "Ježeve kućice"

Mural nastaje povodom 70. godišnjice teksta Ježeve kućice, a projekt je osmislila i provodi nakladnička kuća Naša djeca uz dopuštenje HEP-a za korištenje površine trafostanice. Sve četiri strane trafostanice Lora Elezović oslikat će prizorima iz nezaboravne dječje knjige koju je napisao Branko Čopić i ilustrirao Vilko Gliha Selan.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju