Velika Britanija domaćin je summita G7. Članice skupine G7 su najrazvijenije zemlje svijeta, a njihovi predstavnici okupili su se u engleskoj grofoviji Cornwall koja se nalazi na jugozapadu Ujedinjenog Kraljevstva.

Među njima je i predsjednik SAD-a Joe Biden koji je u Veliku Britaniju doputovao u pratnji supruge Jill Biden.

Ovo je njihovo prvo službeno međunarodno putovanje otkako je Joe stupio na dužnost predsjednika, a Jill je tom prigodom odradila i prvi službeni susret s vojvotkinjom od Cambridgea. Catherine i Jill uputile su se u malu školu Connor Downs specijaliziranu za rad s djecom koja su iskusila razne oblike trauma.

Družile su se s mališanima, a ravnateljica škole Janice Eddy otkrila je da su uoči dolaska prve dame učili o Bijeloj kući kako bi se pripremili za važnu gošću. Svjesni su tko im dolazi i jako su uzbuđeni, kazala je ravnateljica.

Prestrašeni su, našalila se tada Jill, a Catherine je dodala kako nikad nije bila u tišem razredu. Naravno, nije dugo trebalo da se mališani opuste u društvu prve dame koja je 1975. započela učiteljsku karijeru, a danas radi kao profesorica na koledžu Northern Virginia.

Nakon druženja uputile su se u obilazak školskog vrta u kojem učenici sade povrće i cvijeće te brinu o životinjama, uključujući i dvije male obitelji spašenih zečeva koje su prva dama i vojvotkinja nahranile mrkvom.

Modni kritičari već su se bacili na analiziranje njihovih odjevnih kombinacija i raspravu o tome tko se bolje odjenuo za prvi službeni susret. Catherine je nosila haljinu modne kuće Alexander McQueen u kombinaciji s bež salonkama i malom ručnom torbicom brenda LK Bennett.

Jill je odjenula bijelu haljinu brenda Akris i sako brenda L’Agence u predivnoj nijansi ružičaste boje, a ova dva komada spojila je s bež sandalama modne kuće Valentino.

Bolju kombinaciju ima...

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju