Australska manekenka ljubiteljica je joge. Na svojem Instagram profilu podijelila je s obožavateljima fotografiju koja dokazuje da u zdravom tijelu uistinu živi i zdravi duh.

 

Miranda Kerr zahvaljuje fit tijelo zdravoj prehrani i redovitoj vježbi, a posebno jogi koju obožava izvoditi u privatnosti svoga doma. Na svojem Instagram profilu podijelila je fotografiju u pozi Eka Pada Urdhva Dhanurasana, odnosno okrenuti most s jednom ispruženom nogom.

Riječ je o iznimno zahtjevnoj i naprednoj pozi koja je odlična za rastezanje cijelog tijela, a učvršćuje ruke, zglobove, noge, kralježnicu i predio trbuha. Uz to doprinosi radu pluća, stimulira rad štitnjače i hipofize, daje energiju te pruža olakšanje od astme i blagih oblika depresije.

 

A photo posted by Miranda (@mirandakerr) on


Njeno se izvođenje ne preporučuje osobama s problemima kralježnice i zglobova, kao i početnicima u jogi. Ipak, ako želite iskušati ovu pozu iz joge, slijedite sljedeće savjete.

Eka Pada Urdhva Dhanurasana, odnosno poza okrenuti most s jednom ispruženom nogom učvršćuje cijelo tijelo, uravnotežuje rad štitnjače i daje energiju.

1. Legnite na pod, s ispruženim rukama i nogama. Savijte koljena, a stopala držite u ravnini s ramenima.

2. Približavajte pete stražnjici.

3. Ispružite ruke iznad glave, savijete laktove kako bi dlanove položili na pod sa svake strane glave. Udahnite dok podižete bokove prema gore. Vrh glave oslonite na prostirku.

4. Pri izdisanju ispružite ruke i podignite cijelu glavu s poda. Uprite ruke u pod i podignite gornji dio tijela.

5. Prebacite težinu tijela na lijevu nogu. Pri udisanju savijete desno koljeno i povucite ga prema središtu vlastitog torza. Kod izdisanja, ispravite nogu kao da prstima pokušavate dodirnuti strop.

6. Držite pozu oko 10 sekundi, a onda isto učinite s lijevom nogom.

U nastavku teksta pogledajte kako Miranda Kerr izvodi različite poze u jogi.

 

 

A photo posted by Miranda (@mirandakerr) on

 

A photo posted by Miranda (@mirandakerr) on

 

A photo posted by Miranda (@mirandakerr) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju