Dobru staru ciklu s razlogom zovu jednom od najzdravijih namirnica na svijetu. Puna je željeza te je zbog toga sjajna za anemične osobe. To je niskokalorična namirnica s puno vlakana i dobrih proteina koja nas čini sitima i daje nam energiju. Sadrži i folnu kiselinu te vitamine B1, B2, B3 i B6. Zbog svega navedenog sjajan je dodatak prehrani i dijetama.

Za one koji žele smršavjeti na zdrav način sjajan je izbor juha od cikle koja pomaže u skidanju kilograma. Učinite uslugu svom zdravlju i uvrstite je na svoj jelovnik.

SASTOJCI ZA JUHU OD CIKLE:

- 500 ml vode
- 400 ml pilećeg ili povrtnog temeljca
- 2 cikle srednje veličine
- 2 jušne žlice jabučnog octa
- 1 mala žlica kiselog vrhnja
- malo soli
- kopar
- par kapi limuna
- malo svježeg hrena po želji

Za one koji žele smršavjeti na zdrav način sjajan je izbor juha od cikle koja pomaže u skidanju kilograma.

PRIPREMA JUHE OD CIKLE:

1. Ciklu ogulite, operite i narežite na sitnije kockice. Zatim je stavite u zdjelu s vodom, posolite i stavite na kuhanje. Kuhajte ciklu oko 25 minuta ili sve dok ne omekša, tj. sve dok nožem ne možete lagano proći kroz nju.

2. Zagrijte pileći ili povrtni temeljac. Ubacite u njega kuhanu ciklu, jabučni ocat i kopar pa uz pomoć štapnog miksera ili blendera sve sastojke pretvorite u kremastu juhu.

3. Na kraju dodajte u juhu malo limuna i žlicu kiselog vrhnja, a po želji u nju možete naribati i malo svježeg hrena koji se sjajno slaže s ciklom.