Juicy i Goran Ivanišević pokreću kampanju ”Doručak je serviran” kojom žele poboljšati zdrave navike i konzumaciju doručka u Hrvatskoj

 

Novo Juicyjevo istraživanje pokazalo je da 35% naših sugrađana ne doručkuje ili doručkuje neredovito. Juicy i naš kultni sportaš Goran Ivanišević doručku žele vratiti mjesto najvažnijeg obroka jer njegovo zanemarivanje smanjuje kvalitetu života – kvari koncentraciju, slabi izdržljivost, povećava rizik od pretilosti, kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa i metaboličkog sindroma

Domaći brand voćnih sokova i napitaka Juicy, lider na tržištima Hrvatske i BiH, nastavlja odgovornu kampanju promocije važnosti doručka za formiranje prehrambenih navika koje omogućuju zdrav i kvalitetan život, a ove godine uz pomoć našeg legendarnog sportaša Gorana Ivaniševića i dodatno pojačava trud u osvješćavanju građana o blagotvornom i dugoročno pozitivnom utjecaju prvog i najvažnijeg obroka u danu.

Novom kampanjom ”Doručak je serviran” Juicy želi direktno utjecati na povećanje konzumacije doručka u Hrvatskoj, posebno nakon rezultata novog Juicyjevog istraživanja* jutarnjih navika naših sugrađana koja je pokazala da 35 posto njih nikad ne doručkuje, odnosno da doručkuju neredovito (12 posto ih doručkuje 2 do 3 puta tjedno, a 11 posto njih 4 do 5 puta tjedno). Pritom 19 posto onih koji ne doručkuju redovito osjećaju da tokom dana imaju manjak energije, a 14 posto ih primjećuje slabiju koncentraciju.

Kao netko tko se od djetinjstva bavi sportom rano sam shvatio da dan koji počinje doručkom znači aktivan i uspješan dan. I u radu s Marinom Čilićem inzistiram na dobrom doručkovanju jer je kvalitetna prehrana prvi preduvjet za ostvarivanje vrhunskih sportskih rezultata. Apeliram ovim putem na sve roditelje da razvijaju zdrave prehrambene navike kod svoje djece jer će im tako napraviti uslugu za čitav život”, izjavio je Goran Ivanišević.

Recentna znanstvena istraživanja pokazuju značajne rizike po zdravlje u slučaju preskakanja doručka:
• Muškarci koji preskaču doručak imaju 27% veći rizik od kardiovaskularnih bolesti.
• Djeca i adolescenti koji preskaču doručak imaju prosječno 4,7 cm širi obujam struka.
• Djeca koja nedovoljno doručkuju imaju 68% veći rizik od metaboličkog sindroma.
• Djeca koja ne doručkuju redovito imaju 27% slabiju osjetljivost na inzulin.
• Djeca koja su doručkovala imaju veću aktivnost područja mozga zaduženog za rješavanje aritmetičkih zadataka, a doručkovanje se povezuje s boljim matematičkim sposobnostima i boljim razumijevanjem pročitanog teksta.

Uz redoviti doručak nutricionisti predlažu i konzumiranje kvalitetnih 100%-tnih voćnih sokova kao idealnu zamjenu za svježe voće. Tako osobama koje ujutro ne osjećaju glad, 100%-tni voćni sok može otvoriti apetit, konzumiranje voćnog soka osigurava tijelu potrebne vitamine i minerale, a može spriječiti i tzv. "jutarnju hipoglikemiju" (pad šećera koji može voditi čitavom nizu fizioloških i fizičkih simptoma kao što su vrtoglavica, slabost, promjene raspoloženja, bol, anksioznost i depresija).

Juicy 100%-tni voćni sokovi sadržavaju voće vrhunske kvalitete i mogu zadovoljiti dnevne potrebe za hranjivim tvarima za zdravo i pravilno funkcioniranje organizma, a u potpunosti su bez konzervansa. Zbog toga Juicy 100%-tni voćni sokovi čine savršenu dopunu zdravom doručku.

Više o kampanji ”Doručak je serviran” saznajte na internet portalu - http://www.juicy.hr.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju