Julia Roberts poznata je po mnogim stvarima, između ostalog dobitnica je Oscara.

No jedan od najupečatljivijih trenutaka iz njezine karijere, koji se našao na medijskim naslovnicama diljem svijeta, dogodio se 1999. godine na premijeri filma "Ja u ljubav vjerujem", kada je na crvenom tepihu otkrila neobrijane pazuhe.

I nisu to bili pazusi koji se dogode nakon što nekoliko dana zaboravimo na britvicu, nego ozbiljno dlakavi pazusi koji su nastajali tjednima ili mjesecima.

Danas se često poznate osobe poput primjerice Paris Jackson pojavljuju s dlakavim pazusima, a istraživanje agencije Mintel pokazalo je kako je samo 77 posto žena u dobi između 16 i 24 godina brijalo pazuhe u 2016. godini, za razliku od njih 95 posto koje su to činile 2013. godine.

 

No te 1999. godine neobrijani pazusi zvijezde kao što je Julia Roberts imali su veliki odjek jer neobrijane pazuhe mnogi i danas vide kao feminističku poruku i odbijanje žena da se pridržavaju društvenih standarda ljepote koje je stvorio patrijarhat.

"TA SLIKA JE I DANAS U MOJOJ GLAVI"

Tako je i potez Julie Roberts prije gotovo 20 godina smatran feminističkim istupom, a u jednom od posljednjih intervjua, u talk showu "Busy Tonight", ona je odgovorila na pitanje je li to uistinu i bio.

Ta je slika i danas jasna u mojoj glavi. Jednostavno nisam dobro izračunala dužinu rukava i mahanje i kako će te dvije stvari ići jedna uz drugu i otkriti nešto osobno o meni. Nije to bila poruka... samo dio poruke koju sam poslala ja kao ljudsko biće na koje živi na ovom planetu, o sebi, odgovorila je.

Iako taj potez s crvenog tepiha možda nije bio namjeran komentar o očekivanjima koje društvo ima od žena, količina samopouzdanja s kojom ga je ona izvela učinila ga je takvim.

Njezin potez stalno pronalazi svoje mjesto na listama snažnih trenutaka u svijetu slavnih, a činjenica da je napravljen bez previše razmišljanja čini ga možda još i upečatljivijim.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju