Na prvi dan listopada 1935. godine rođena je slavna Julie Andrews. Uz njezin glumački talent i prekrasan glas odrasle su brojne generacije. Ova 82-godišnja glumačka diva u svojoj karijeri glumila je u mnogim filmskim projektima, a mi smo izdvojili pet njezinih filmova koje uvijek rado iznova pogledamo

1. Moje pjesme, moji snovi
Ovaj slavni mjuzikl iz 1965. godine temeljen je na istinitoj priči o obitelji Von Trapp. Julie Andrews glumi Mariju koja postaje guvernanta djeci umirovljenog generala koji je ostao bez supruge. Riječ je o prekrasnoj priči koju su zavoljele brojne generacije i čije su pjesme s osmjehom na licu pjevale.

2. Mary Poppins
U ovom mjuziklu iz 1964. godine Julie Andrews isto glumi dadilju. Ovoga puta ona ima čarobne moći te je istovremeno stroga i nježna prema djeci koju odgaja. Svako dijete barem jednom je poželjelo da mu dadilja bude Mary Poppins, a i odrasle osobe ju jednako obožavaju.

3. Princezini dnevnici
Julie Andrews glumila je kraljicu i baku u ovom popularnom filmu iz 2001. godine i njegovom nastavku iz 2004. godine. Bila je sjajna i upravo su je zbog ovog filma "otkrile" nove generacije koje su potom s roditeljima uživale u njezinim starijim filmovima i mjuziklima.

4. Viktor, Viktorija
Riječ je o još jednom mjuziklu, ovoga puta iz 1982. godine. Julie Andrews našla se u dvije uloge. Točnije, glumi Viktoriju, pjevačicu koja ne može naći posao te se potom prerušava u muškarca Viktora kako mogla nastaviti pjevati. No, to joj itekako zakomplicira privatni život.

5. Amerikanizacija Emily
U ovom crno-bijelom romantičnom ratnom filmu iz 1964. godine Julie Andrews glumi uz Jamesa Garnera. Njih dvoje ovaj film smatraju njihovom najdražom suradnjom, a zajedno su glumili još u filmovima "Viktor, Viktorija" i "Jedna posebna noć". Garner glumi ciničnog vojnika, a iako lik Julie Andrews njegov životni stil istovremeno smatra odvratnim i fascinantnim, Garnerov lik joj ubrzo postaje neodoljiv.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju