Zbog kabanica hrvatskog brenda ZUZU čak bismo mogle zavoljeti kišu! Ljupke kabanice odlikuju se krojevima i dezenima koji oduševljavaju žene i koje će dodatno uljepšati i podići odjevnu kombinaciju

Hrvatski brend kabanica ZUZÙ nešto je potpuno drugačije na domaćem tržištu. Riječ je o kabanicama koje ni po čemu nisu monotone i obične – baš suprotno! Proziran materijal kabanica ukrašen je detaljima u boji, a ove ljupke kabanice nosi i ženska imena. A jedna legendarna žena bila je inspiracija i za ime brenda.

'Zbog kabanica hrvatskog brenda ZUZU čak bismo mogle zavoljeti kišu! Ljupke kabanice odlikuju se krojevima i dezenima koji oduševljavaju žene'

Na ideju za ime brenda došle smo iz životne priče legendarne Žuži Jelinek u kojoj se ona, kako smo doznale, u svijetu šnajdera i mode istaknula šivajući kabanice. To je bila nit vodilja iz koje smo dobile modernije, a opet lako pamtljivo i simpatično ime brenda. A i fora ga je izgovarati, otkrile su nam Marina Sedlić i Iva Pemper, vlasnice brenda ZUZÙ koji je zapravo brend njihove male marketinške agencije 3bb Promotion.

Na ideju da krenu dizajnirati vlastite kabanice, Marina i Iva došle su iz vlastite potrebe jednog kišnog dana kada kišobran jednostavno nije bio od koristi, a postojeća ponuda kabanica na tržištu, kako kažu, nije se uklapala u njihov modni izričaj.

Kabanice nastaju u maloj šnajderskoj radionici gdje svaka kabanica prođe ruke stručne šnajderice te Marinine i Ivine ruke kao i njihovu kontrolu od same skice do gotovog proizvoda. Svaka kabanica je pomno dizajnerski osmišljena i složena te je 100 posto ručni rad. Za samu izradu kabanice potrebno je 4 do 5 radnih sati ako se u to ne ubraja izrada skice i kombinacija boja i uzoraka.

Krojeve kabanica osmišljavamo uz pomoć naše šnajderice. Za sada imamo tri kroja kabanica koje dalje kombiniramo s različitim bojama paspula (obruba) i dostupnim uzorcima. Svaka kabanica je jedinstvena jer kombiniramo boje i uzorke na različitim dijelovima pojedine kabanice.


NAJDRAŽA STVAR NA SVIJETU

'Modeli kabanica nose ženska imena Charlotte, Abby i Sophie'

Upravo zbog toga, kabanicu možemo prilagoditi po željama svakog kupca odnosno personalizirati ju, što ZUZÙ kabanice ističe u odnosu na postojeće proizvode ovakvog tipa. Zapravo svaka vlasnica može postati "dizajner" svoje kabanice, kaže Marina. Sve kabanice dostupne su u standardnim brojevima te se mogu naručiti putem Facebooka, Instagrama i Etsy-ja. Cijena Charlotte kabanice je 450 kuna, s obzirom da u ovaj model ide puno više materijala od ostala dva modela Abby i Sophie kojima je cijena 400 kuna.

Imena modela su ženska imena koja za nas predstavljaju slijedeće: Charlotte je slobodna, vrckava i zaigrana, Abby je lako zavoljeti i druželjubiva je dok je Sophie elegantna i jednostavno predivna. Ta značenja se uklapaju u našu filozofiju i imidž brenda, ističu Marina i Iva pa otkrivaju koji im je najdraži kompliment koji su do sada dobile za svoje kabanice ZUZÙ:

Najdraže nam je vidjeti osmijeh cura i žena koje ih vide popraćen onim ushićenim zvukom (skvik) kao kod male djevojčice koja je vidjela najdražu stvar na svijetu. Nema ljepšeg komplimenta od toga da uspijete postići takvu reakciju kod odrasle žene.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju