Oživljeni detalji starog Zagrebačkog kupališta „Babinjak“ na Savi donosi kafić Finjak u svom ljetnom dvorištu.

Galerija Ljeto u zagrebačkom kafiću \'Finjak\' - 2 Ljeto u zagrebačkom kafiću \'Finjak\' - 5 Ljeto u zagrebačkom kafiću \'Finjak\' - 4 +2 Ljeto u zagrebačkom kafiću \'Finjak\' - 3 Kulisa dvorišta u Vlaškoj 78 inspirirana je starim kupalištem Babinjak, gdje je mlade dame na sunčanju čuvao gospodin Francek Gospodarić zvan „Savski Tarzan“.

Brojne dame ostavljale su mu poruke i poljupce po osmatračnici, a pojavio se i na naslovnici časopisa Svijet iz 29.7.1933. godine koji je duplericom predstavio širem građanstvu Kupališni život na Savi.

Građani su bili ponosni na ljepotu kupališta usporedivim s onima svjetskih destinacija. Cijena kabine bila je 4 dinara, a ormarić 2 dinara za dva sata korištenja. Sunčalo se na nasipu gdje su stajale daske i ležaljke.

Posebno ograđen dio koji se nazivao Babinjak bio je namijenjen ženama, a kasnije je postao nudistički.

Uz okruženje inspirirano takvim ambijentom provedite bezbrižne sate uz omiljeno društvo i najbolja osvježavajuća pića u gradu. Probajte limunadu s đumbirom ili najnoviji Hrvatski Aura gin s ugljenom.

Dvorište kafića \'Finjak\' po uzoru na nekadašnji \'Babinjak\' Dvorište kafića \'Finjak\' po uzoru na nekadašnji \'Babinjak\' (Foto: Zadovoljna.hr)


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju