Ako vas je vijest o kavi s jestivim šljokicama koja se već neko vrijeme može popiti u Zagrebu razveselila, onda će vas novitet u ponudi zagrebačkog kafića Cafe Sjedi 5 potpuno oduševiti. Na ovom šarmantnom mjestu od sada možete popiti Unicorn Glitter kavu ukrašenu, kako joj ime kaže, šljokicama te tirkiznim, ružičastim i plavim bojama baš u stilu jednoroga

Kada se spoje dva vrlo popularna elementa, šljokice i jednorog, nastane Unicorn Glitter kava kojom je svoju ponudu obogatio zagrebački kafić Café Sjedi 5.

Kada se spoje dva vrlo popularna elementa, šljokice i jednorog, nastane Unicorn Glitter kava s kojom je svoju ponudu obogatio zagrebački kafić Sjedi 5

Spojem šljokica i jednoroga dobili smo šareni raj obogaćen svjetlucavim elementima. Činilo mi se to kao jedna prekrasna priča koju bih mogla zaokružiti u svome kafiću i stigla nam je kava Unicorn Glitter, kaže Maja Šantek Rončević, vlasnica Caféa Sjedi 5 koja nam je otkrila i sastojke kave Unicorn Glitter, ali sam način pripreme ovog "čarobnog" napitka ostaje poslovna tajna.

Kava Unicorn Glitter kremasta je bijela Vergnano kava koju ekskluzivno prodajemo u Caféu Sjedi 5. Bijela kava obogaćuje se šarenim jestivim bojama te se nadopunjuje šlagom u boji. Povrh šlaga, kava se dekorira svjetlucavim elementima, sljezovim kolačićima te ružičastim i šarenim jestivim kristalima.

Bitan je način pripreme kave, način pripreme šlaga, kao i doziranje 'unicorn' elemenata te sama dekoracija koja mora stručno prezentirati uhodano i profesionalno osoblje koje je sastavni dio našeg Caféa, opisuje Maja koja je velika obožavateljica šljokica, posebice kada su odjeća i šminka u pitanju.
Unicorn Glitter kava - 2 Bijela kava obogaćuje se šarenim jestivim bojama te se nadopunjuje šlagom u boji Foto: Sandro Sklepić

Kada sam zimus na zagrebačkom adventu otkrila jestive šljokice, znala sam da ih moram nekako ukomponirati u ponudu kafića. Što se jednoroga tiče, vrlo je jednostavno. Volim ih kao fiktivna bića, fascinirana sam njima i iskreno se nadam da nisu samo plod nečije fenomenalne mašte, kaže sa smiješkom.

Cijena je kave Unicorn Glitter 26 kuna, a Maja dodaje kako su elementi kojima se kava obogaćuje vrlo kvalitetni te kavi daju poseban touch koji pruža jedinstveni doživljaj.

Odlična je vijest i da u Caféu Sjedi 5 planiraju napraviti čitavu seriju napitaka Unicorn u skladu s godišnjim dobima, pa s veseljem očekujemo čime će nas ovaj zagrebački kafić iznenaditi u budućnosti.
Unicorn Glitter kava - 1 Unicorn Glitter kavu možete popiti u zagrebačkom kafiću Sjedi 5 Foto: Sandro Sklepić

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju