Dražestan kafić Sjedi 5 koji je početkom rujna otvorio vrata u Zagrebu mami goste svojom bogatom i jedinstvenom ponudom. Ovo je jedino mjesto u metropoli gdje možete popiti – šarenu kavu s mlijekom

Šarena kava s mlijekom novost je u ponudi ljupkog zagrebačkog caféa Sjedi 5 otvorenog početkom rujna u Tkalčićevoj ulici.

Potražnja za šarenom kavom je tolika, sa smiješkom otkriva vlasnik Andrej Gržančić, da konobari ni ne stignu napraviti dovoljno ovog popularnog napitka jer pravljenje šarene kave s mlijekom ipak traje nešto duže od obične kave s mlijekom. A kako se radi ovaj popularni napitak?

Ljupki zagrebački kafić Sjedi 5 ponudu je obogatio šarenim kavama s mlijekom koje gosti obožavaju

'Šarena kava s mlijekom nastaje s jestivim bojama koje se inače koriste za kolače i nemaju ni okus ni miris. Dakle, služe jedino za dekoraciju. Koristimo četiri boje, crvenu, zelenu, plavu i žutu, a oblici koji se crtaju iglom su obično cvjetovi, srca, šare, pšenica i slično', otkriva Andrej koji je šarene kave s mlijekom otkrio prije nekoliko mjeseci u SAD-u.

Pretražujući internet uvjerio se da takve 'vesele' kave ne nudi ni jedan kafić u Hrvatskoj te je odlučio to promijeniti. Gosti njegova kafića oduševljeni su šarenim kavama čija je cijena ista kao i obične kave s mlijekom, 10 kuna.

Za zimu Andrej će svoje goste razveseliti i ponudom šarenih palačinki, jednu probnu već je napravio i fotografiju objavio na društvenim mrežama.

'Jednostavno smo ubacili jestivu boju u smjesu za palačinke i dobili plavu palačinku koja je jednako ukusna kao i obična palačinka', kaže Andrej. Zasladiti se u Sjedi 5 možete i drugim delicijama jer u svakodnevnoj su ponudi razni zalogajčići poput doručka kada možete pojesti kruh s tri vrste pekmeza, sendviči, plate sa sirom, nachosi s umacima koji će baš dobro 'sjesti' uz pivicu, palačinke,...

'Svi proizvodi koje poslužujemo u Sjedi 5 su hrvatski, osim Coca-Cole', ponosno kaže vlasnik Andrej Gržančić.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju