Svi smo se našli u situaciji da točno znamo na kojim se policama u trgovini nalazi naš omiljeni proizvod, koje je boje ambalaža i kako miriše. No rijetko netko zatraži da imena proizvoda, koja često nisu na hrvatskom jeziku, pročitamo naglas. Kada se to dogodi, nastane simpatičan i humorističan video.

 

Brend na čijim proizvodima najviše lomimo jezik jest dm, stoga smo odabrali upravo njihove proizvode s gotovo neizgovorljivim njemačkim nazivom. Schönheitsgeheimnisse milde Duschcreme, alverde naturschön Körperbutter i Feuchttücher samo su neka od njih.

Nakon što smo se dobro zabavili u redakciji pokušavajući pročitati izrazito duge nazive proizvoda, otišli smo provjeriti kako se s njima snalaze prolaznici na Tomislavcu. Iako su na prvu gotovo svi zastali, u konačnici su se mnogi dobro snašli.

Unatoč tome što je ponekad teško izgovoriti njihova imena, brojni proizvodi dm-ove marke rado se koriste svakodnevno u našim domovima jer se iza neizrecivih njemačkih imena skriva i neizrecivo dobra, njemačka kvaliteta.
 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju