Gotovo da nema žene koja se barem jednom u životu nije uhvatila za glavu kada je shvatila da joj se bliži ono neizbježno – odlazak na plažu, a višak kilograma ili pokoja rupica na koži su još uvijek prisutni. Nekim ženama ove nesavršenosti ne smetaju, no mnogima često narušavaju samopouzdanje, i to posebice u toplim ljetnim mjesecima, kada nosimo sve manje odjeće.

  Galerija Njega tijela Active skin boosteri ANTI CELULITE BOOSTER +4 FIRMING BOOST

Iako je proljeće već u zamahu još imamo vremena reagirati i poraditi na tome kako bismo postali ‘’najbolja verzija sebe’’. Ovih četiri ključnih poteza pokazat će vam da nije kasno za tijelo za plažu i pomoći vam da zablistate do srpnja i kolovoza te se najbolje osjećate u vlastitoj koži.


1. HIDRATACIJA

Hidratacija je ključna ako želimo blistavu i zategnutu kožu. Srećom, u ovim trenucima kada se temperature penju neće nam biti teško posegnuti za čašom vode koje će nas okrijepiti, pa čak i zasititi. Voda je odličan saveznik u borbi protiv viška kilograma, ali i celulita. Stvoriti će dojam sitosti i utjecat će na izgled kože, koja će postati svježa i blistava. Dnevna doza koja će vam u tome doprinijeti je osam čaša vode.

Ako vam dosadi piti “čistu” vodu, obogatite ju narezanim kriškama voća, pogotovo citrusnih, kao i začinskim biljem koje će joj dati poseban okus, ali i dodatne benefite za kožu.

2. NJEGA

Njega tijela Njega tijela Foto: AFRODITA

Ono što može dovesti do brzih rezultata je i uporna masaža kritičnih područja koja će potaknuti cirkulaciju i vrlo brzo naizgled zagladiti kožu, pogotovo ako ju radite uz pomoć pravih proizvoda. Mnoge od vas sigurno su na policama privukli novi Afroditini boosteri veselog dizajna prilagođeni određenom tipu oblikovanja tijela.

Masaža potiče cirkulaciju limfe i krvi, povećava energiju, a pravilnim pokretima iz tijela se uklanjaju otpadne tvari. Upravo se tako tjelesne stanice čiste, pune i njeguju. Njome budimo organizam koji potom dolazi u aktivno stanje te počinje polako raditi na otapanju masti i zaglađivanju narančine kore koje nam narušava izgled tijela.

Tehnici masaže bitno je pridružiti i pravi proizvod za sebe, zato je Afrodita osmislila široku paletu boostera za svaku našu potrebu.

FIRMING BOOST FIRMING BOOST Foto: PR

FIRMING BOOST KREMA ZA UČVRŠĆIVANJE poboljšava elastičnost kože već nakon 24 sata, dolazi u obliku kreme i djeluje tako da povećava učinkovitost nastajanja kolagena i elastina, stimulira stanični metabolizam te tako vidljivo poboljšava čvrstoću i strukturu kože. Idealan je one žene koje žele učvrstiti obješenu i nezategnutu kožu slabijeg tonusa. Osobito je pogodan za sve koje su smršavile, odnosno izgubile na tjelesnoj težini, poslije porođaja, a i za sve buduće majke koje žele očuvati čvrstoću i elastičnost kože te izbjeći nastanak strija.

ANTI CELULITE BOOSTER ANTI CELULITE BOOSTER Foto: PR

ANTI-CELLULITE BOOST detoksikacijski aktivator nazivaju detoksikacijskim aktivatorom koji u borbu protiv celulita ide pomoću zagrijavanja kože.
Potiče prokrvljenost kože, aktivira lipolizu (proces otapanja masnih naslaga) te uspješno pomaže u izlučivanju vode i toksina iz kože. Ubrzava drenažu na područjima s celulitom i zaglađuje mrsku narančinu kožu.

Treći je počasni član ove linije za oblikovanje tijela ACTIVE BOOST gel s učinkom hlađenja. On ima učinak hlađenja te će pospješiti snagu procesa topljenja masnih stanica i pomaže u preoblikovanju linije.

ACTIVE BOOST ACTIVE BOOST Foto: PR

Ubrzava izlučivanje toksina iz kože, pospješuje snagu procesa topljenja masnih stanica i pomaže u preoblikovanju linije. Nakon aktivnosti revitalizira umorne noge i stopala.

Bitno je naglasiti kako su svi proizvodi veganski, a popis sastojaka i njihovu ostalu ponudu možete provjeriti u Afrodita webshopu.

Za one koji žele još bolje i brže rezultate:


Za sve one koje muku muče s tvrdokornom naračinom korom, sedam dana ujutro i uvečer nanesite ANTI-CELLULITE BOOST aktivator, nakon tjedan dana počnite s kombinacijom proizvoda: ujutro ANTI-CELLULITE BOOST aktivator za poticanje prirodnih procesa čišćenja, a uvečer FIRMING BOOST krema jer je metabolizam kože najintenzivniji noću.

REZULTATI NA KVADRAT REZULTATI NA KVADRAT (Foto: AFRODITA)


A za preoblikovano, čvrsto i fit tijelo sedam dana ujutro i uvečer nanesite ACTIVE BOOST gel, a nakon tjedan dana počnite s kombinacijom: ujutro ACTIVE BOOST gel za poticanje procesa topljenja masnih stanica, a uvečer FIRMING BOOST kremu.

REZULTATI NA KVADRAT REZULTATI NA KVADRAT Foto: PR



3. PREHRANA


Način prehrane mnogima je najteže promijeniti, no stručnjaci i dalje ističu da je za celulit najveći krivac loša prehrana, bogata rafiniranim namirnicama popust brašna, šećera, suhomesnatih proizvoda, ali i pržena hrana te hrana bogata soli.

Hrana Hrana (Foto: Getty Images)

Mnogi kozmetičari i proizvođači kozmetičkih preparata, smatraju da je celulit posljedica nakupljanja toksičnih i otpadnih stvari u tkivu, stoga je ono što unosimo u sebe itekako važno i u borbi protiv mrskih nam rupica.
Jedan od najvećih saveznika u borbi protiv njih i neželjelenih kilograma je povrće. Lisnato zeleno i drugo raznobojno povrće bogato je kiselim vitaminom C, koji je glavni aktivator u proizvodnji kolagena i odgovoran da je naša koža tonirana, zategnuta i prividno mlađa.

Stoga, u prehranu treba uvrstiti povrće poput celera, brokule, krastavca jer su puni vode i imaju diuretički učinak bitan za eliminaciju toksina iz organizma, a i niskokalorični su. Također, nemojte zaboraviti na mahunarke jer su bogate vlaknima i izvrsne za probavu. Kako celulit nije nastao preko noći, tako neće ni nestati. Srećom, upornošću i stvaranjem novih navika možemo ublažiti narančinu koru i poboljšati tonus kože, iako će borba biti teška.

4. HIIT treninzi




Osim pravilnom prehranom te masažom s boosterima, i vježbanjem možemo otopiti masno tkivo, oblikovati tijelo, ali i smanjiti vidljivost neuglednog celulita. Dokazano je da kretanje poboljšava prokrvljenost, uklanja suvišnu tekućinu i oblikuje mišiće, pa koža unatoč celulitu izgleda glađe.

Želite li efektno izgubiti višak masnog tkiva, okušajte se u HIIT treninzima. Mnoge su studije dokazale njegovu učinkovitost, naspram tradicionalnog kardio treninga.

Hiit treninzi postali su idealni za sve one koji mnogo rade i nemaju vremena za vježbanje. Visoko intervalni treninzi traju puno kraće nego klasični kardio trening, a dokazano brže sagorijevaju kalorije i masnoće u tijelu. Idealni su za odrađivanje u prostoru gdje živite te vam za njih nije potreba nikakva dodatna oprema. Mnogi YouTube fitness-gurui na svojim su kanalima objavljivali video zapise koji će vam u kratkom roku oblikovati tijelo, a i uz koje ćete postati fit dok kažete keks.





Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju