Kava prolivena po tepihu može se činiti kao noćna mora, no postoji jednostavan način kako ukloniti mrlju, bilo da se radi o tek prolivenoj kavi ili starijoj mrlji.

Iako čišćenje može potrajati neko vrijeme ili pak zahtijeva brzu reakciju, mrlja od kave može se počistiti. No što se duže čeka, to će se kava više upiti u vlakna tepiha.

Ipak, postoji nekoliko načina za uklanjanje mrlja od kave, a najjednostavniji i najbrži je uz pomoć sastojka koji svi imamo kod kuće – alkoholnog octa.

Ako ste kavu prolili prije nekoliko minuta, područje mrlje prekrijte octom i potom krenite ribati četkom namočenom u vodu. Mrlja bi trebala vrlo brzo nestati. S obzirom na to da ocat ima intenzivan miris, taj dio tepiha isperite još i toplom vodom i provjetrite prostoriju.

Trik je u proizvodu koji svi imamo kod kuće.

Ova metoda čišćenja najbolje je rješenje ako je riječ o tepihu svijetlih boja jer ga neće ni na koji način oštetiti.

Kako ukloniti stare mrlje od kave?

Uklanjanje svježih mrlja od kave s tepiha obično je mnogo lakše nego starih. Za one stare trebat će samo malo više vremena i truda.

Kako bi mrlja „omekšala“, dodajte kuhinjsku sol i pustite da stoji nekoliko sati. Sol pomaže istodobno izvući vlagu iz tepiha i jake pigmente kave. Nakon toga odstranite sol i operite toplom vodom.

Ako je mrlja posebno jaka, ponovite postupak još jednom.

Događa li se i vama često prolijevanje kave po najdražem tepihu?

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju