Ako pitate slavne zvijezde iz 80-ih godina prošlog stoljeća što je njihov najveći stilski gaf, većina će sigurno spomenuti fudbalerku (eng. mullet). Ta kultna frizura podrazumjievala je kosu kratko ošišanu sprijeda i sa strane, a nešto duže vlasi sa stražnje strane glave.

U našim krajevima dobila je nadimak fudbalerka prema njemačkim nogometašima (fudbalerima) koji su bili njezini gorljivi zagovornici i promotori.

I da, najčešće su je nosili muškarci – od filmaša kao što je George Clooney koji je osamdesetih godina prošlog stoljeća bio tek glumac u usponu, do rock-zvijezda poput Davida Bowieja, Paula McCartneyja i Keitha Richardsa.

Jennifer Lopez na dodjeli Oscara 2002. godine 10 najgorih "celebrity" frizura: Pouka da s kosom moramo eksperimentirati oprezno

No s fudbalerkom su koketirale i žene. Velikoj popularnosti među damama doprinijela je rokerica Joan Jett, koja neku moderniju verziju te frizure nosi i danas.

Nekolicina slavnih dama sudjelovala je u pokušaju da se tijekom godina ova frizura vrati u modu, no ne s velikim uspjehom. Razlog se skriva u tome što fudbalerka nije tip frizure koji pristaje širokoj lepezi ljudi.

Jennifer Lopez je velika ljubiteljica ekstenzija za kosu 10 dokaza da slavne dame nemaju tako bujnu kosu kao što se čini

Što vi mislite?

Zavirite u našu fotogaleriju i pogledajte slavne dame koje su isprobale najomraženiju frizuru iz 80-ih, a potom dajte svoj glas u našoj anketi.

Kako fudbalerka stoji slavnim damama?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju