Standardi ljepote u zemljama svijeta prilično se razlikuju, a da ne postoji jedno savršeno tijelo dokazao je Superdrug uz pomoć svoje zanimljive analize

Prošle godine britanski lanac ljekarni Superdrug napravio je eksperiment u kojem su pokazali kako u zemljama diljem svijeta izgleda savršeno žensko tijelo. Točnije, fotošopirali su tijelo žene prema standardima ljepote u određenoj zemlji.

Lanac ljekarni Superdrug fotošopirao je muško tijelo prema različitim standardima ljepote.

Sada su se opet uhvatili u koštac sa standardima ljepote i percepcijom savršenstva. Ovaj put identičan tretman fotošopom odlučili 'pokloniti' i muškarcima.

Preobrazba originalnog tijela u idealne hrvatske proporcije pokazala je da se u našoj zemlji cijeni visina i momci kršne građe. S druge strane, u susjednoj zemlji Srbiji savršen muškarac je malo popunjeniji, s pivskim trbuščićem i pokojom upečatljivom tetovažom.

Baš kao i žene, zbog popularne kulture i medija muškarci diljem svijeta osjećaju pritisak da budu jači, mršaviji ili mišićaviji. Naš cilj s ovim projektom je pokretanje revolucije. Želimo potaknuti promjenu u gledanju slike tijela, pokazati ljudima da im prioritet mora biti zdravlje, a ne izgled. Želimo promovirati samopouzdanje, zaključila je ekipa Superdruga koja naglašava da je pojam savršenog tijela samo stvar percepcije

U galeriji pogledajte kako izgleda idealno muško tijelo u još 16 zemalja svijeta, a zatim provjerite kakvi standardi ljepote vrijede za žensko tijelo.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju