Modernom izgledu teži velik broj ljudi, ali ponekad nam se može činiti da to zahtijeva previše truda i vremena. No, uz 5 jednostavnih savjeta koje smo vam pripremili, izgledat ćete moderno u svim prilikama, a istovremeno nećete trebati svaki trošiti puno vremena kako biste to postigli. Stoga, krenimo!

 

1. Pronađite komade koji će vam pristajati

Iako ovo može zvučati kontradiktorno, ako želite moderno izgledati, nemojte slijepo slijediti modne trendove. Kada birate nove komade, potražite one koji će vam stajati kao saliveni: u mnogim će prilikama to djelovati puno modernije nego ako se odlučite za nešto što možda je po zadnjem kriku mode, ali što nikako ne odgovara vašem obliku tijela. Ako niste sigurni, u kupovinu povedite osobu koja će vam iskreno reći kako vam nešto pristaje: ovako ćete u svojoj garderobi uvijek imati samo one komade koji vam stoje kao saliveni!

Na primjer, traper suknje su se vratile u modu na velika vrata u širokom spektru različitih modela. Ovo je idealna prilika da pronađete onu koja će odgovarati vašoj tjelesnoj građi, ali i modnom stilu koji njegujete.

2. Vodite računa i o detaljima

Dobro je poznato da moderan izgled nije vezan isključivo uz garderobu koju nosimo, već i uz modne dodatke i mnogo toga drugog. Ako zanemarite „to drugo“, iako možete na sebi imati najnoviju kolekciju svjetskih dizajnera, propustit ćete priliku da izgledate moderno. Na primjer, kada idete na putovanje, vodite računa o tome kakav kofer nosite sa sobom. Onaj koji ste imali u srednjoj školi je vrlo vjerojatno dao sve od sebe, tako da pogledajte brendirane kofere Guess i Lasocki i s lakoćom pronađite onaj koji će savršeno odgovarati i vašem modnom stilu, ali i svim vašim potrebama kada odete na svoje sljedeće putovanje.

PR PR Foto: PR

3. Uskladite boje

Kada kupujete nešto novo, razmislite hoće li boja novog komada odgovarati onome što već imate u svojoj garderobi. Dobro je poznato da je svake godine neka druga boja na modnom tronu, ali to ne mora biti razlog da vam cijela garderoba bude te nijanse. Birajte neutralne boje koje je najjednostavnije modno uskladiti, a odaberite nekoliko komada u najmodernijoj varijanti i kombinirajte ih – najmodernija varijanta bit će spremna u trenu!

4. Ne zaboravite na obuću!

Dobro je poznato da obuća može učiniti svaku modnu kombinaciju odličnom, ali ju može učiniti i osrednjom. U svojoj garderobi trebate imati barem jedan par obuće koja će se odlično uklapati u brojne outfite i davati im dozu elegantnosti. Ako niste sigurni što odabrati, tada neka to budu mokasinke, a bogat izbor različitih modela pogledajte na https://modivo.hr/c/muskarci/obuca/mokasinke.

5. Prilagodite odjeću sebi

Na kraju, mnogi od nas često zaboravljaju da svoje omiljene komade možete prilagoditi. Ako niste sigurni kako vam stoji, tj., smatrate li da nešto treba proširiti, skratiti, suziti ili promijeniti na bilo koji drugi način, tada je i to moguće uraditi. U slučaju da sami niste vješti s iglom, koncem i škarama, sigurno se negdje u vašoj blizini nalazi krojački salon u kojem rade stručnjaci koji će učiniti da vam baš svaki komad odjeće stoji kao saliven.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju