Jedan od najpoznatijih španjolskih glumaca svih vremena, Antonio Banderas, rođen je 10. kolovoza 1960. godine u Malagi. Pravim imenom José Antonio Domínguez Bandera, slavni glumac danas danas ispuhati 61 svjećicu na rođendanskoj torti.

Izučavao je glumu u Školi dramskih umjetnosti u Malagi, a svoj glumački debi imao je u malom lokalnom kazalištu. Zatim je postao dio kazališne trupe koja je putovala po Španjolskoj te gostovala u manjim kazalištima.

U jednoj od tih lokalnih izvedbi primijetio ga je redatelj Pedro Almodovar i dao mu ulogu u svom prvijencu "Labyrinth of Passion" iz 1982. godine.

Pet godina kasnije glumio je u njegovom filmu "Law of Desire", a zatim mu je Almodovar dao ulogu i u svom kultnom ostvarenju iz 1988. godine, filmu "Žene na rubu živčanog sloma".

Nakon toga započeo je njegov proboj u Hollywood. Iako je 1992. jedva pričao engleski, dobio je ulogu u svom prvom američkom dramskog filmu. U pitanju su legendarni "Kraljevi mamba" kojima je osvojio i publiku i kritiku.

Uslijedila je uloga u hvaljenoj drami "Philadelphia" u kojem je glumio s Tomom Hanksom, a zatim je dijelio ekran s Tomom Cruiseom i Bradom Pittom u filmu "Intervju s vampirom".

Nizao je ulogu za ulogom i uspjeh za uspjehom, a nosio je i titulu jednog od najseksipilnijih glumaca na svijetu.

Mnoge žene i danas ga smatraju jednim od najseksi muškaraca u svijetu slavnih, a da je tu titulu itekako zaslužio dokazuju fotografije u našoj galeriji.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju