Danyeil Dani Durrant više od 30 godina borila se s viškom kilograma. Kada joj je doktor rekao da će dobiti infarkt unutar godinu dana ako ne smršavi, shvatila je da mora odmah promijeniti životne navike.

Makaroni sa sirom i masni burgeri bili su omiljena jela 42-godišnje Danyeil Dani Durrant koja priznaje da je nekada tri puta dnevno konzumirala brzu hranu.

Prvu dijetu isprobala je kada je imala samo 10 godina. Njezina majka tada je vodila svoju borbu s kilogramima, a Dani danas shvaća da je loš odnos prema hrani naslijedila upravo od nje.

Zajedno s mamom krenula je na dijetu koja se sastojala samo od povrtne juhe, jednog krastavca i komadića sira koji bi jela tri puta dnevno. Sjećam se da sam bila toliko gladna da bih krišom unosila hranu u kuću. Tada je počela moja nezdrava veza s hranom, ispričala je za magazin Prevention.

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

Svaki put kada sam išla na dijetu, a to je bilo često, provela bih cijeli vikend konzumirajući zabranjenu hranu i vjerojatno nakupila još 3 do 5 kilograma prije nego sam uopće započela s mršavljenjem. Isprobala sam sve – tablete, šejkove, injekcije, gladovanje. Preživljavala sam na 600 kalorija dnevno 6 mjeseci. Svaki put izgubila bih 20 do 30 kilograma, prestala s dijetom i vratila svaki kilogram, rekla je Dani o svojim iskustvima s dijetama.

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

Priznaje da je izgubila 30 godina svog života jer ju je njezina težina sputavala: 'Nisam izlazila van, provodila sam previše dana ispred televizora i jela čips. Čitavo vrijeme kilogrami su me fizički sprječavali da živim. Nisam mogla podignuti vlastito tijelo iz kade, plaćala sam avionske karte za prvi razred jer nisam stala u sjedalo ekonomske klase, u restoranima sam morala moliti za poseban stol jer sam bila prevelika za separe.

Ali nitko nikada ništa nije govorio o mojoj težini, čak ni ja. Bila sam slon u sobi. Jednom sam bila na večeri kod mame i stolica se slomila pod mojom težinom. Mama i ja histerično smo se smijale dok sam bespomoćno ležala na podu, ali ja sam se smijala samo zato da spriječim suze.'

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

Poziv za 'buđenje' iz ovakvog načina života dobila je 2012. godine kada je otišla na rutinski sistematski pregled. Doktor joj je rekao da je količina kolesterola u njezinoj krvi toliko velika da joj prijeti infarkt. Tada sam shvatila da samu sebe polako ubijam, kazala je.

 

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

Imala je 180 kilograma kada je započela dijetu kojoj je naposljetku transformirala svoje zdravlje. Ključ uspjeha bio je novi način prehrane. Izbacila je brzu hranu sa svog jelovnika i prebacila se na zdrave obroke sastavljene od voća, povrća, cjelovitih žitarica i protein. Shvatila je da može jesti hranu koju voli, samo mora naučiti kontrolirati porcije.

Moja koljena su bila u tako lošem stanju da nisam mogla hodati nekoliko koraka bez boli i zato sam morala pronaći drugu opciju za fizičku aktivnost. Učlanila sam se u teretanu i vježbala nakon posla. U početku sam mogla napraviti samo 10 minuta na traci za trčanje. Jedva bih se popela na bicikl, ali provela bih 10 do 15 minuta na njemu, ispričala je.

 

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

Kada je u svoju svakodnevnu rutinu uvela vježbanje, kilogrami su počeli nestajati, a ona nije mogla vjerovati kako se njezino tijelo mijenja. Unutar prvih godinu dana svoje dijete izgubila je 50 kilograma i počela nositi odjeću za 10 konfekcijskih brojeva manju. Najvažnija promjena bila je ona zdravstvena - dovela je svoj kolesterol u granicu normale. Prošle godine dosegnula je svoj željeni cilj i zahvaljujući upornosti izgubila 75 kilograma. Na Facebook stranici 'Get Down with Dani' redovito objavljuje savjete za mršavljenje kojima drugim ljudima želi pomoći da se vrate u formu.

Više ne nalazim sreću u vrećici čipsa. Svako jutro ustajem s pticama, spremna da živim život od kojeg sam se predugo suzdržavala, zaključila je Dani.

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

 

 

A photo posted by Danyeil Durrant (@danyeild) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju