S ogledalima kod uređenja doma možete doista što god poželite: učiniti prostor naizgled višim, širim, elegantnijim, uhvatiti više svjetlosti, smiriti ugođaj ili "nabaciti" malo dramatičnosti, bajkovitosti

Galerija +0 Dnevna soba s ogledalom 1. Ne bojte se zidnih ogledala većih dimenzija – upravo takve površine daju prostoru dojam prozračnosti. Odličan trik za kupaonicu, predsoblje, stubište. I svugdje gdje želite vidjeti cijelu svoju figuru dok se odijevate i šminkate.

2. Veće zrcalo možete uokviriti poput slike i postaviti na pod, pomalo "nehajno" naslonjeno na zid. Tako možete istaknuti lijep komad namještaja, neki ukrasni predmet ili sobne biljke.

3. Za posebne svjetlosne efekte postavite ogledala tako da "hvataju" više prirodne svjetlosti koja dopire s prozora ili u blizini ogledala postavite lampu ili svijeće.

4. Monotoniju velikog i pustog zida možete "razbiti" kombinacijom više manjih ogledala u različitim veličinama i(li) oblicima. Osobito lijepo izgledaju “razbacana“ okrugla ogledala.

5. Pomično, rotirajuće ogledalo odličan je izbor za toaletni stolić.

6. Trik koji će na sebe sigurno skrenuti poglede, a uz to sjajno "udvostručiti" prostor jest ormar sa zrcalnim krilima ili stol sa zrcalnom plohom.

7. Ako je prostor podijeljen na više manjih cjelina (npr. blagovaonica, dnevni boravak), dodatno ga razigrajte tako da se u svakoj cjelini nalazi ogledalo drukčijeg oblika. Primjerice, samostojeće ogledalo, slično slikarskom štafelaju, vrlo je efektan ukras u sobi.

8. U velikoj bjelini, pomalo dramatičan kontrast dat će ogledala s masivnim crnim okvirima.

9. Pomična klizna stijena ili vrata kliznog ormara u zrcalnoj izvedbi dat će prostoriji dodatnu “dubinu“.

10. Ne razmišljajte o zrcalima samo kao o plošim dekoracijama, nego razigrajte prostor i neočekivanim predmetima, poput diskokugle sa zrcalnim stakalcima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju