Pronaći dobar grudnjak bez naramenica nije jednostavno, naročito ako imate veće grudi. No kupnja grudnjaka većih košarica bez naramenica bit lakša uz iduća tri savjeta

Žene s većim grudima nerijetko posustanu u potrazi za dobrim grudnjakom bez naramenica jer im niti jedan ne pruža dovoljno čvrstu potporu te vjeruju da grudnjaci bez naramenica jednostavno nisu za njih. No, uz iduća tri savjeta i ženama s većim košaricama bit će lakše pronaći grudnjak za nošenje ispod majica i haljina bez naramenica.

'Što su grudi veće, to bi dio grudnjaka koji se veže na leđima trebao biti širi kako bi bolje pridržavao grudi'

1. Kupite za broj manji grudnjak
Mnoge žene pouzdaju se u naramenice grudnjaka kada je riječ o potpori, ali zapravo je puno važnije da je dio grudnjaka koji se kopča na leđima dovoljno čvrst, odnosno ne labav jer on pruža glavni dio potpore. Baš zato, kada kupuju grudnjak bez naramenica, žene s većim grudima trebaju izabrati grudnjak koji je za broj manji u dijelu koji ide oko leđa, dok broj košarica mora ostati isti. Na taj način nadoknadi se potpora koja se inače dobiva s naramenicama.

Možete kupiti i isti broj grudnjaka te umjesto na prvom redu, zakopčajte grudnjak na zadnjem redu kopčica. Žica grudnjaka pak treba "sjesti" odmah ispod grudi, a ne na rebra, ali ne smije pritiskati tkivo grudi. Saznajte i najveći mit o grudnjaku koji morate ignorirati.

2. Dio grudnjaka koji se kopča na leđima mora biti širi
Što su grudi veće, to bi dio grudnjaka koji se veže na leđima trebao biti širi kako bi bolje pridržavao grudi. Stoga svakako izbjegavajte grudnjake s jednom kopčicom, a najbolje bi bilo da grudnjak ima barem tri kopčice kako biste bili sigurni da će stajati na mjestu i čvrsto pridržavati grudi.

3. Prelazak između košarica i grudi neka bude što glađi
Ženama s većim grudima problem može biti i prelazak između košarica i grudi koji je vidljiv ispod majice. Kako bi taj prelazak bio što glađi i prirodniji, probajte pronaći grudnjak koji na vrhu košarica ima malo čipke koja će ublažiti prelazak između grudnjaka i grudi te rub grudnjaka neće biti vidljiv ispod odjeće.

Savjet plus:
Kada nosite majicu ili haljinu bez naramenica, neka glavna potpora tom odjevnom komadu bude na struku, a ne na grudima. Dakle, bolje je da dio odjevnog komada u grudima ne bude previše stegnut kako se grudnjak, zbog težine odjeće, ne bi povukao prema dolje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju