Beauty režim svake žene je drugačiji. Dok mnoge od nas vole svoje kupaonske police zatrpavati raznim beauty proizvodima, neke više preferiraju spartanski pristup njezi tijela. Neovisno o tome koji ste tip, brojni stručnjaci slažu se u jednom: krema za dan i noć mora se razlikovati. No zašto je tako?

Galerija Dnevna krema štiti kožu od sunčevih zraka i vanjskih utjecaja Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja +5 Vichy SLOW AGE

Bilo sunčano, oblačno ili kišno, neovisno o tome koliko se trudili, vrlo ćemo teško izbjeći izlaganje suncu. Čak i ako koristimo kremu za sunce, problemi poput pigmentacije, dehidracije i iscrpljenosti kože su neizbježni i to sve zahvaljujući vremenskim prilikama odnosno neprilikama. Zato se naša koža tijekom dana štiti od tih vanjskih utjecaja, a mi joj u tome moramo pomoći koristeći proizvode koji nude odgovarajuću zaštitu.

Ako do sada nisu bile, kreme sa zaštitnim faktorom koje štite kožu od sunca trebaju biti visoko na popisu prioriteta svake žene. UVA zrake značajno utječu na prerano starenje kože, dok UVB povećavaju rizik od nastanka raka kože. Zbog toga je izrazito važno koristiti dnevnu kremu koja će pružiti svojevrsni štit od sunčanih zraka, ali i vanjskih utjecaja tijekom cijeloga dana.

Dnevne kreme obično su laganije, brže se upijaju te djeluju kao primer make-upu. Jedna od njih je Vichy Slow Âge krema koja, osim što je puna vitamina koji djeluju poput antioksidansa na našu kožu, sadrži zaštitni faktor te probiotike koji jačaju barijeru kože. Na taj način ona štiti kožu od zagađenja, sunčevih zraka, pušenja i svih ostalih negativnih vanjskih utjecaja.

Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja Vichy Slow Age linija za prve znakove starenja (Foto: PR)

Kada bismo dnevnu kremu koristili kao noćnu, naša koža ne bi mogla iskoristiti puni potencijal sastojaka koje sadrže noćne kreme, poput resveratrola koji se dokazao ključnim u reoksigenaciji i boljem noćnom oporavku kože te ne bi primila dovoljnu količinu hidratacije.

Noć je jedino doba dana kada naša koža ulazi u fazu odmora. Ne kaže se beauty sleep uzalud, jer dok spavamo, naša se koža prirodno obnavlja. Tijekom noći, koža se više ne štiti od zagađenja i sunca već ulazi u ''obnavljajući'' način rada jer je tada metabolička aktivnost kožnih stanica na svojem vrhuncu.

Vichy SLOW AGE Vichy SLOW AGE (Foto: Vichy)

Tu u priču ulazi 2u1 noćna krema i maska poput Vichy Slow Âge Night, koja poboljšava regenerativni rad kože i oživljava je čineći je sjajnom i blistavom. Ona obogaćuje kožu kisikom pa je koža na osjet mekša i glađa. Osim što nude veću hidrataciju nego li dnevne kreme i ne sadrže zaštitni faktor jer nam on tada nije potreban, noćna krema svojim hranjivim sastojcima hrani kožu i priprema je za idući dan.

Kako bi potpomogle koži u obnovi tijekom noći i pružile joj potrebnu njegu, noćne kreme su gušće i bogatije u svojem sastavu te su namjerno napravljene tako da se teže upijaju u kožu kako bi je postepeno tijekom noći hidratizirale. zbog toga noćnu kremu nikada ne bismo smjeli koristiti kao dnevnu, jer osim što bi nam koža bila na opip teška i masna, zbog nedostatka zaštitnog faktora ona bi bila i izložena vanjskim utjecajima.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju