Jednostavnim potezom poput češljanja kose na sredinu ili stranu možete naglasiti određeni dio lica ili pak staviti u drugi plan neku nesavršenost s kojom niste zadovoljni.

Neka osnovna pravila o razdjeljcima odavno smo usvojili. Razdjeljak na sredinu naglašava uglatost lica i nije prijateljski nastrojen prema asimetriji koja pak itekako voli razdjeljak na stranu.

Naravno, to ne znači da kosu morate stalno češljati na određeni način. Bez obzira na to koji razdjeljak odaberete, otvorit ćete jedan dio lica, naglasiti ga i staviti u prvi plan. U nastavku pogledajte na koji se način slavne dame igraju s razdjeljcima i ovisno o prilici postižu željeni efekt.

Mila Kunis – razdjeljak na sredinu dodatno zaokružuje okruglo lice glumice ,dok kosa počešljana na stranu daje oštrinu čeljusti i jagodicama i više laska njezinu obliku lica.

Jennifer Lawrence – razdjeljak na sredinu izdužuje lice lijepe glumice, dok kosa počešljana na stranu omekšava "oštrinu" koju izaziva češljanje na sredinu.

Solange – razdjeljak na sredinu u centar pažnje stavlja visoko čelo pjevačice. Razdjeljak na stranu stvara savršenu okomitu liniju koja se proteže od obrva do usana i laska njezinu licu.

Emilia Clarke – kosa počešljana na sredinu zatvara njezino lice. Zabačeni razdjeljak na stranu potpuno ga otvara i naglašava usne i oči.

Hilary Duff – razdjeljak na stranu čini njezino lice neujednačenim i nepravilno duguljastim. Razdjeljak na sredinu stvara balans, oblikuje lice, ujednačeno laska jagodicama.

Miranda Kerr – razdjeljak na stranu dodatno nglašava četvrtasti oblik lica manekenke, a razdjeljak na sredinu omekšava oštre crte lica i jagodice.

Kim Kardashian – razdjeljak na stranu s dubokim šiškama u prvi plan stavlja usne. Ravna kosa počešljana na sredinu izdužuje kompletno lice i ravnomjerno daje prostor očima, nosu i usnama koje su tako podjednako u centru pažnje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju