Koža oko očiju je tanka i osjetljiva zbog čega je bitno paziti ne samo kakvu kremu nanosite na to područje već i kako je nanosite. Pročitajte 4 najvažnija pravila kojih se trebate pridržavati kada njegujete područje oko očiju kremom

1. Kremu nanosite samo na jagodične kosti oko očiju
Čistim rukama nježno pritisnite kožu ispod očiju dok ne pronađete kost točno na vrhu jagodica. Formula krema za oči napravljena je upravo s ciljem da djeluje na to područje. Kremu nanosite tako da je nježno utapkate u kožu čime ćete spriječiti njeno razvlačenje.

'Koža oko očiju je tanka i osjetljiva zbog čega je bitno paziti ne samo kakvu kremu nanosite na to područje već i kako je nanosite'

2. Kremu nemojte nanositi preblizu trepavicama
Stavljate li kremu prebilu trepavicama, svaki put kad trepnete trepavice će podići mikroskopsku količinu kreme za oči koja može završiti u očima i tako izazvati iritacije i podbuhlost.

3. Kremu za oči koristite u malim količinama
Nanesete li kremu po cijelim kapcima, odnosno u prevelikim količinama, ona će završiti u očima jer zapravo nema gdje drugdje otići. Kada zijevnete, oči će vam se zasuziti te će se suze pomiješati s kremom i kada protrljate oči, krema će ući u njih. Zato pazite da na sami dio oko očiju ne nanesete kremu, već samo na područje jagodične kosti. Pročitajte i 7 grešaka zbog kojih koža gubi svoju ljepotu.

4. Izbjegavajte kreme s uljnim sastojcima
Kada birate kremu za oči, izbjegavajte one koje sadrže iduća dva sastojka: mineralna ulja i vazelin. Riječ je o teškim uljima koja mogu biti preteška za nježnu kožu oko očiju te tijekom vremena mogu oslabjeti elastična vlakna i tako uzrokovati prerano pojavljivanje bora. Osim toga, ovi sastojci mogu dospjeti u oči dok spavate zbog čega se ujutro možete probuditi s podbuhlim očima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju