Kada se temperatura opasno približava nuli, ništa ne grije bolje od vrućeg napitka poput ukusnog punča koji će vam istovremeno podići raspoloženje.

Galerija Somersby - zimski punč od borovnice Somersby - zimski punč od borovnice Somersby - zimski punč od kruške +5 Somersby - zimski punč od jabuke

Ako su vam već dosadila kuhana vina ili imate prilično zahtjevne goste topli punč će vas sve bez sumnje uvesti u čarobnu zimsku priču. Ljubitelji koktela, bit će oduševljeni vrućim, ali i hladnim ukusnim napitcima s divnim aromama, lijepim i atraktivnim izgledom, a one koji su nekada voljeli kuhano vino osvojit će suptilan, a jednako aromatičan okus s unutarnjom toplinom koja traje.

>

U izvornom receptu punč se sastojao od pet sastojaka - alkohola, šećera, limuna, vode, čaja ili začina, no mi smo ga odlučili napraviti s popularnim ciderom - Somersbyjem.

U danima adventa i ove ćete godine na njihovoj kućici moći uživati u omiljenom Somersby punču od jabuke, a mi smo odlučili probati i ostale okuse, bazgu, borovnicu i krušku, u ovom slasnom aranžmanu koji grije iznutra.

Donosimo vam sve nijanse blagdanskog punča, četiri izvrsna recepta za napitke koji se mogu napraviti u toploj, ali i u hladnoj varijanti.

'Pikantna Kruška'
3 Somersbyja od kruške
1 kruška nasjeckana na kockice
1 dcl Brandyja
4-5 ploškica đumbirovog korijena
5 zvjezdastih anisa
Sok pola limuna
Žlica meda
Malo vode

PRIPREMA
U lončiću skuhajte sitno nasjeckane kruške u decilitru vode, limunovom soku i brandyju. Dodajte nekoliko kriški đumbira i 5 anisa. Kuhajte dok ne zakipi. Dodajte tri Somersbyja od kruške i promiješajte. Poslužite i ukrasite s šnitom kruške i jednim zvjezdastim anisom.

'Ležerna Bazga'
1 grejp
Sok jednog limuna
Dvije žličice meda
5-6 listova mente
1 dcl ruma
4Somersbyja od bazge
led

PRIPREMA
Iscijediti grejp i cijeli limun u staklenu posudu u koju ćete dodati dvije žlice meda, mentu i decilitar ruma i izmiješajte. U veliku posudu s ventilom, dodajte led i netom iscijeđenu smjesu te dodajte 4 Somersbyja. Dobro promiješajte i poslužite s kriuškom grejpa i malo mente.

'Ljekovita borovnica'
300 g smrznutih borovnica
Nekoliko svježih borovnica
1 limun
15 listova svježe kadulje
3 Somersbyja od borovnice
3 žličice meda
1 dcl gina

PRIRPEMA
Borovnice i sok limuna kuhajte na nižoj temperatura, dodajte kadulju i ulijte tri Somersbyja od borovnice i lagano promiješajte. Na kraju dodajte gin i meda i maknite s vatre. Poslužite dok je još toplo i ukrasite s kriškom limuna, kaduljom i par svježih borovnica.

'Radosna Jabuka'
3 štapića cimeta
Klinčići 10-15 komada
1 dcl ruma
Pola crvene jabuke
3-4 listova matičnjaka
3 Somersbyja od jabuke

PRIPREMA
U posudu s ledom stavite kličiće i cimet, te dodajte matičnjak, jabuku i rum. Nakon toga ulijte cider od jabuke i dobro promiješajte. Poslužite u čaši čiji rub ćete ukrasiti s cimetom i šećerom koji će savršeno upotpuniti klasičan okus jabuke.
Za ostale slasne kombinacije za popularno piće koje će vas zagrijati ove zime inspirirajte se receptima iz Somersby kuharice.

 

Dobitnica poklon paketa Somersby je DAVORKA JURKOVIĆ. Čestitamo!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju