Cvjetni uzorak je pravi hit u novoj sezoni. Ovaj instant podizač stila može osvježiti svaki stajling, ali s njime treba vrlo oprezno. Želite li i vi ormar obogatiti s nekim cvjetnim komadom, Morana Saračević, dizajnerica brenda Boudoir savjetuje kako ga nositi i na što sve trebate paziti


KAKO NOSITI CVJETNI UZORAK?

1. Ne spajajte uzorke
Iako cvjetni uzorak može izgledati vrlo zanimljivo u kombinaciji s prugicama, takav spoj vrlo je riskantan, a vaša super ideja u trenu se može pretvoriti u kič.

Morana: Cvjetni uzorak vrlo je teško kombinirati s drugim uzorcima i velike su šanse da to neće ispasti onako kako ste planirali. Upravo zbog toga, radije nemojte riskirati već dozvolite ovom moćnom detalju da bude u prvom planu.

2. Pronađite najbolju podlogu
Kako bi cvjetni uzorak ispao elegantan i upečatljiv, pronađite mu odgovarajući par. Cvjetni uzorak izgledati će najefektnije u kombinaciji s jednobojnim komadima.

Morana: S cvjetnim uzorkom treba biti oprezan i umjeren. Najbolja kombinacija je ona s jednobojnim komadom odjeće i to u neutralnoj sivoj, crnoj ili bijeloj boji ili pak onoj koja se pojavljuje na samom uzorku.

3. Uzorci na modnim dodacima
Uživate li u igri s modnim dodacima poput šala, torbe ili cipela te ih želite obogatiti cvjetnim uzorkom, budite umjereni i razmišljajte dugoročno. I dok je šal odličan odabir jer ga možete lako kombinirati, cvjetni uzorak na torbi može biti nezgodan jer ga je nemoguće uskladiti sa svim komadima odjeće.

Morana: Torbe s cvjetnim uzorkom su lijepe, ali takvu torbu možete nositi vrlo rijetko te ne odgovara svakom stajlingu. Volite li cvjetni uzorak, radije ga nosite na odjeći te ga uskladite uz jednobojnu torbu koju možete nositi puno duže i češće.

4. Manje je više
Imate li šal, suknju i cipele s vrlo sličnim cvjetnim uzorkom te vam se čini kako ih možete spojiti i super 'isfurati', varate se. Iako su boje na uzorku slične, različiti cvjetni detalji nikako se ne slažu jedni s drugima. Zlatno pravilo glasi - ne miješajte cvjetne uzorke! radije se poigrajte s različitim tkanjima i materijalima.

Morana: Želite li se poigrati sa cvjetnim uzorkom, ovogodišnji trend je kombinacija cvjetnog uzorka i jednobojne čipke što djeluje vrlo romantično i elegantno.

5. Budite odvažni
Ako niste ljubitelj uzoraka te niste sigurni hoće li cvjetni motivi odgovarati vašem stilu odijevanja, vrijeme je da riskirate. Cvjetni uzorak instant je podizač stajlinga te ga je lako kombinirati uz najjednostavnije komade odjeće. Ako ste skloni jednobojnim kombinacijama, budite odvažni i nabavite suknju, hlače ili haljinu s ovim elegantnim uzorkom i osvježite dnevni ili večernji look.

Morana: Suknju cvjetnog uzorka najbolje će nadopuniti jednobojna majica, košulja ili top. Što se haljina sa cvjetnim uzorkom tiče, ona će se savršeno uklopiti uz jednobojne salonke'

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju