Cvjetnog uzorka, koji je bio veliki ljetni trend, s dolaskom jeseni ne moramo se odreći. Dapače, cvijeće na odjeći, obući i modnim dodacima nosit će se i u hladnijim mjesecima, jedino se promijenila podloga na kojoj se nalazi – umjesto ljetne bijele sada ga nosimo na crnoj

Cvjetni uzorak na crnoj podlozi veliki je modni trend koji će se nositi ove jeseni i zime. Ovo je idealan uzorak za sve koji žele razbiti jesensko sivilo i crnilo u koje smo hladnih mjeseci u godini najčešće 'zamotani'.

I dalje je zadržana nezaobilazna i mnogima najdraža crna, ali s dodanim šarenilom, cvjetnim uzorkom koji modnim komadima daje romantičnu notu, pomalo retro izgled te podiže svaku odjevnu kombinaciju. A uz to, zadržavamo i simbol proljeća i ljeta, cvijeće, uz koji će jesen i zima biti još ljepše.

Cvjetni uzorak na crnoj podlozi veliki je modni trend koji će se nositi ove jeseni i zime

S obzirom da je riječ o prilično upečatljivom i jakom uzorku, najbolje ga je kombinirati uz jednobojne odjevne komade i modne dodatke kako stajling ne bi bio prešaren.

Donosimo 3 savjeta kako bez greške nositi cvjetni uzorak na crnoj podlozi:

1. Cvjetni uzorak izgledat će najbolje u kombinaciji s jednobojnim komadima.

'S cvjetnim uzorkom treba biti oprezan i umjeren. Najbolja kombinacija je ona s jednobojnim komadom odjeće i to u neutralnoj sivoj, crnoj ili bijeloj ili pak onoj koja se pojavljuje na samom uzorku', savjetuje Martina Čičko Karapetrić, dizajnerica modnog brenda Boudoir.

S cvjetnim uzorkom treba biti oprezan i umjeren

2. Slobodno kombinirajte romantično i robusno.

'Uz haljinu s cvjetnim uzorkom predlažem visoke čizme (iznad koljena), na petu ili bez nje, jednobojne od prave ili umjetne brušene kože. Uz to trendovski mali ruksak umjesto klasične torbe i obavezan detalj – šešir', kaže Martina.

3. Ne miješajte cvjetne uzorke. Iako su boje na uzorku slične, različiti cvjetni detalji nikako se ne slažu jedni s drugima. Radije se poigrajte s različitim tkanjima i materijalima.

'Želite li se poigrati s cvjetnim uzorkom, ovogodišnji trend je kombinacija cvjetnog uzorka i jednobojne čipke što djeluje vrlo romantično i elegantno', ističe Martina.

Pročitajte i kojih 20 komada odjeće svaka žena mora imati u ormaru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju