Kod odabira boje zidova koja će prevladavati u vašem stanu možete se voditi vlastitom željom ili osnovnim pravilima uz koja ćete sigurno odabrati pravu boju

Spremni ste za bojanje zidova, ali ne znate koju boju odabrati? Zapamtite kako za najbolji rezultat morate izbjegavati nasumičan odabir boja jer zidovima stvarate priču u svom domu stoga je važno imati dosljednu paletu.

Za najbolji rezultat morate izbjegavati nasumičan odabir boja.

Uvijek možete zaviriti u svoj ormar i pogledati koja boja prevladava u njemu – to je boja u kojoj se osjećate najugodnije i ovo može biti nit vodilja prilikom odabira boje unutrašnjosti vašeg doma. Međutim, ako niste spremni za eksperiment i želite igrati na sigurno, onda slijedite ove savjete.

1. Ustanovite koja boja prevladava u vašem životnom prostoru. Zatim odaberite dvije komplementarne nijanse, jednu toplu i jednu hladnu, koje možete kombinirati u svom domu. Komplementarne boje nalaze se na suprotnim stranama tradicionalnog kruga ( narančasta – plava, ljubičasta – žuta, crvena – zelena).

2. Hladne boje (plava, zelena, ljubičasta) izazivaju opuštenost, dok tople (crvena, žuta, narančasta) prostor čine veselim i živahnim.

Prvo ustanovite koja boja prevladava u vašem životnom prostoru.

3. Obratite pažnju na svoj okoliš. Ako živite u toplom i sunčanom kraju, neutralni ili pak mekani plavi tonovi stvorit će balans s bogatstvom boja u vanjskom svijetu. Međutim, ako je vaše okruženje sivo zbog vremenskih uvjeta i okolnih zgrada, u dom unesite tople boje zbog kojih ćete se osjećati bolje i veselije.

U galeriji pogledajte fotografije prostorija sa zidovima u toplim i hladnim bojama i potražite inspiraciju za 'makeover' svog doma.

SAVJET PLUS: Ako niste zadovoljni veličinom svog doma, pogledajte 5 tajni bojanja koje će mali prostor učiniti većim.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju