Prije nego što je potpisala ugovor da će glumiti Anastasiju Steel u trilogiji "Pedeset nijansi sive", Dakota Johnson znala je da će velikom ekranu obnažiti svoje tijelo. Upravo zato željela je izgledati dobro i samopouzdano u svojoj koži, te je svoju prehranu i vježbanje prilagodila tom cilju


1. Pila je sirove voćne sokove

Umjesto procesuirane i nezdrave hrane koja je često dostupna na snimanjima holivudskih filmova, Dakota je odabrala unos vitamina, minerala i drugih važnih nutrijenata kroz ispijanje voćnih sokova.

Posebno je uživala u prirodnim sokovima od iscijeđene jabuke, limuna, naranče i krastavca koja je dodatno začinjena s nešto naribanog đumbira. Ovi sastojci ne samo da detoksiciraju organizam i jamče ljepši izgled kože, već su joj i davali dovoljno energije za višesatni rad na setu.

2. Vježbala je pod nadzorom trenera
Kako bi se dobro osjećala u svojem tijelu, zatražila je pomoć fitness stručnjaka Gunnara Petersona i Kacy Duke koji su joj napravili specijalni program vježbanja. On je posebno bio usmjeren na područje trbuha, ruku i stražnjice.

Za njeno samopouzdanje posebno je bila učinkovita vježba "Božica“ koja uključuje podizanje koljena, iskorak unatrag te održavanje ravnoteže na jednoj nozi (dok je druga bila podignuta paralelno s podom).

Ova vježba zahtijeva kontrolu tijela i gracioznost – dvije karakteristike za koju Duke vjeruje da su važni kako bi se netko osjećao seksi. Potvrdila je to i sama Dakota, koja je nakon izvođenja ove vježba rekla da hoda mačkasto i osjeća se samopouzdanije.

3. Opuštala se uz jogu
Stres može negativno utjecati na fizički izgled, ali i emocije zbog čega se mnogi osjećaju napeto i nepoželjno u svakodnevnom životu. Upravo zato Dakota Johnson se opuštala uz pomoć joge, kako u privatnim trenucima, tako i na snimanju serijala Pedeset nijansi sive. Povrh svega za izvođenje poza potrebna je tek prostirka i nešto slobodnog prostora.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju